Πολιτικό Παρασκήνιο

Θύελλα αντιδράσεων για την ανάρτηση Κυρίτση για τον κορωνοϊό

 Κυρίτσης

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση για τον κορωνοϊό και τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αμφισβήτησε ευθέως τις ανακοινώσεις των επιστημόνων που δίνουν καθημερινά μάχη για να σταματήσουν την εξάπλωση του επικίνδυνου ιού, εκτιμώντας αυθαίρετα και χωρίς να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο ότι υπάρχει «υποκαταμέτρηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα» για πολιτική εκμετάλλευση από τους «καραγκιόζηδες κύκλους του Μαξίμου».

Δείτε το μήνυμα του Γιώργου Κυρίτση στο Twitter για τα κρούσματα κορωνοϊού:

 

 

Στον Γιώργο Κυρίτση απάντησε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, η οποία έκανε λόγο για «ανεύθυνη αντιπολίτευση», υπογραμμίζοντας με νόημα πως «η προσπάθεια και αξιοπρέπεια των Ελλήνων στα δύσκολα, αξίζει τον απεριόριστο σεβασμό όλων μας». Το σχόλιο αυτό φαίνεται πως ενόχλησε τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνοντας φθηνό χιούμορ, απάντησε γεμάτος ειρωνεία: «Εσείς να προσέχετε τον παππού σας, μην τον σκοτώσει κανας κομμουνιστικός ιός κυρία μου».

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Μινωικές Γραμμές: Η ανακοίνωση για τον εργαζόμενο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

κυδων παλας μινωικες

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες ότι, στα πλαίσια της διαχείρισης και της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19, η εταιρεία υιοθετεί και ακολουθεί πολιτικές σεβόμενες τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι, μέλος του πληρώματος του H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς, παρουσίασε ήπια συμπτώματα του ιού COVID-19.Το μέλος πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από 2/4/2020. Άμεσα ενημερώθηκε ο Ε.Ο.Δ.Υ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια της σημερινής επιθεώρησης στο H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ από κλιμάκιο Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού COVID – 19. Δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπαίδευσης του πληρώματος, την καθαριότητα του πλοίου σε όλους τους τομείς και την επάρκεια παροχής υλικών, απολυμαντικών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στις Μινωικές Γραμμές, έχοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των πελατών μας, των συνεργατών μας, των εργαζομένων μας και του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται σε στεριά και θάλασσα, αναλαμβάνουμε δράση, υιοθετούμε υπεύθυνη στάση, τηρώντας πιστά τις οδηγίες και τις επισημάνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, για την πρόληψη και υγιεινή κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφαρμόζουμε με συνέπεια και αυστηρότητα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μία σειρά από συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα.