Πολιτικό Παρασκήνιο

Στο πατρικό του πρωθυπουργού στα Χανιά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Πομπέο και Μητσοτάκης

Ντολμαδάκια, σπανακόπιτα αλλά και άλλα εδέσματα της ελληνικής κουζίνας θα έχει την ευκαιρία να γευτεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να του κάνει το τραπέζι στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πομπέο δέχθηκε με χαρά την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το επίσημο πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά όπως όλα δείχνουν αρχικά  θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσει σε συνέδριο παρόντος και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και ακολούθως οι δυο τους θα μεταβούν στα Χανιά προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τον κορωνοϊό

μητσοτάκης ΔΕΘ

Στις 19:00 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. "Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση σε όλους να τηρούν τα υφιστάμενα μέτρα και εντατικοποιεί τους ελέγχους για την εφαρμογή τους. Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Στο μήνυμά του θα τους ενημερώσει για το πού βρισκόμαστε σήμερα στη μάχη με τον κορονοϊό και θα ανακοινώσει νέα μέτρα προφύλαξης από αυτόν" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας αυτή την ώρα έχει τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε περιοχές της επικράτειας.