Πολιτικό Παρασκήνιο

Σκουρλέτης: Τοξικό πρόσωπο ο Παπανδρέου, δεν κάνει για ΠτΔ

σκουρλετης

Απόλυτα αρνητικός στο ενδεχόμενο να προταθεί ο Γιώργος Παπανδρέου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μια δοκιμασμένη λύση, με θετικό πρόσημο στη θητεία του κι αν ο ίδιος είναι εκ νέου υποψήφιος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον στηρίξει. «Για να πάμε στην αναζήτηση άλλης υποψηφιότητας, πρέπει πρώτα να δούμε αν τελικά ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος θέλει να είναι ξανά υποψήφιος. Βάζουμε θετικό πρόσημο στη θητεία του. Αν θέλει, πρέπει να τον υποστηρίξουμε ξανά. Είναι μια δοκιμασμένη επιλογή.

Αφού έχουμε ένα πρόσωπο που μας ικανοποιεί, γιατί να πάμε σε άλλο πρόσωπο;» πρόσθεσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η απόλυτη αναφορά του στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου. Ερωτηθείς αν ο πρώην Πρωθυπουργός θα μπορούσε να ήταν μια καλή υποψηφιότητα ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Σε καμία περίπτωση. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένα τοξικό πρόσωπο, που έχει συνδεθεί με το πρώτο μνημόνιο. Σε καμία περίπτωση».
 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Η... υπενθύμιση Μητσοτάκη στους υπουργούς του

μητσοτάκης ΔΕΘ

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του κυβερνητικού έργου, φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα στους υπουργούς του λέγοντας ότι η ευθύνη για την κυβερνητική πολιτική είναι συλλογική. 

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

 

«Εχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας αλλά και των όποιων αστοχιών μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.