Η ΝΔ δεν εμπλέκεται στη διαρροή των e-mail αποδήμων στην πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν λάμβανε τα αναγκαία και επαρκή μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που τηρούσε.
Αυτό είναι το δια ταύτα της απόφασης της Ολομέλειας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που ερεύνησε συνολικά την υπόθεση επιβάλλοντας τελικά πρόστιμο στο κόμμα της ΝΔ όχι όμως για τη διαρροή των επίμαχων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά γιατί με αφορμή την αποκαλούμενη υπόθεση Ασημακοπούλου διαπιστώθηκε ότι δεν λάμβανε επαρκή μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που τηρούσε στα αρχεία της.
Έτσι, η Αρχή επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο κόμμα για την έλλειψη αυτή και επειδή από δικό της υπάλληλο, τον πρώην γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, διέρρευσε η σχετική λίστα επέβαλε επιπλέον πρόστιμο 10.000.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια απόφαση της η Αρχή απήλλαξε πλήρως τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη (που παραιτήθηκε μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση), κρίνοντας πως κάποιο άλλο πρόσωπο έκανε τη διαρροή από το Υπουργείο το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηράκλειο: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του
Κρήτη: 601 αποβολές μαθητών για χρήση κινητού στα σχολεία
Μυλοπόταμος: Αθώωση των κατηγορουμένων πρότεινε ο Εισαγγελέας για την επίθεση στους Γερμανούς