Πολιτικό Παρασκήνιο

Παρέδωσε ο Ανδρικόπουλος στον Καραμαλάκη, με "καρφί" για Χρυσοχοϊδη

ανδρικόπουλος

Αιχμή κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, άφησε ο τέως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, κατά την παράδοση των καθηκόντων του στον Μιχάλη Καραμαλάκη.

Ο αντιστράτηγος ε.α. Ανδρικόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θητεία μου στο Σώμα έληξε με τον τρόπο που όλοι ξέρετε», αναφερόμενος στη γραπτή δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος του «χρέωνε» κομματισμό. Ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας, ευχαρίστησε τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, ενώ σημείωσε ότι προσπάθησε αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει το όραμα του για την ΕΛ.ΑΣ.

Να θυμίσουμε ότι στην ανακοίνωση του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε επισημάνει: «Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας».

Αφορμή είχαν σταθεί, μεταξύ άλλων, οι φωτογραφίες του Αριστείδη Ανδρικόπουλου με πολιτικά ρούχα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα σε τότε υπουργούς και προβεβλημένα κομματικά στελέχη.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Καραμαλάκης σε σαφώς πιο χαμηλούς τόνους, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται για την καλύτερη αστυνόμευση.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Η ΠτΔ υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας»

σακελλαροπουλου - παιδια

Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου πλημμύρισε από παιδικές φωνές και παιχνίδια, όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχτηκε 29 παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» του Αλίμου, συνοδεία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου. Αυτή η επίσκεψη υπενθύμισε στην ΠτΔ τη ζωτική σημασία που έχουν η αναδοχή και η υιοθεσία κάθε παιδιού που δεν απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή.

Συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου μοιράστηκε την εμπειρία της, από την επαφή με τα παιδιά, στο Instagram, γράφοντας τα εξής: «Πριν από έξι μήνες, όταν είχα επισκεφθεί την Παιδόπολη “Άγιος Ανδρέας” του Αλίμου, υποσχέθηκα στα παιδιά ότι το καλοκαίρι θα τα υποδεχτώ στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Σήμερα, 29 παιδιά από τη δομή πλημμύρισαν τον κήπο με τις φωνές και τα παιχνίδια τους.

«Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας τη λαχτάρα αυτών των παιδιών για μια οικογένεια, ένα δικό τους σπίτι, ένα δικό τους δωμάτιο».

»Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας τη λαχτάρα αυτών των παιδιών για μια οικογένεια, ένα δικό τους σπίτι, ένα δικό τους δωμάτιο. Και άκουσα με χαρά από την αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων @domna_michailidou, η οποία τα συνόδευσε, ότι το Πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας του Υπουργείου έχει επισπεύσει σημαντικά τις διαδικασίες, ώστε κάθε παιδί να βρει σύντομα ένα στοργικό σπίτι.

»Θέλω να συγχαρώ όσες οικογένειες δέχονται στους κόλπους τους αυτά τα παιδιά και τα περιβάλλουν με το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους. Επιτελούν μια σπουδαία πράξη αγάπης και κοινωνικής ευθύνης».

Η  ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα 

Καύσωνας - Ηράκλειο: Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου

Ηράκλειο: Οι κλεμμένες πινακίδες και το μίνι οπλοστάσιο στο σπίτι τους πρόδωσαν

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα των τεσσάρων μαθημάτων των ΕΠΑΛ