Πολιτικό Παρασκήνιο

Παπαθανάσης: Η κόρη μου είναι γιατρός σε μονάδα με ασθενείς COVID

Νίκος Παπαθανάσης

Για την κόρη του Αργυρώ που πήγε ειδικευόμενη γιατρός στο "Αττικόν" μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά". Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, "με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δινόταν η δυνατότητα σε γιατρούς ειδικευόμενους να προσέλθουν σε νοσοκομεία αναφοράς COVID, η κόρη μου επέλεξε να πάει στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Σήμερα υπηρετεί σε μονάδα θεραπείας ασθενών με COVID. Νομίζω ότι κάνει το καθήκον της, όπως ανέμενα να κάνει. Και φυσικά εννοείται ότι τη στηρίζει όλη η οικογένεια. Βεβαίως μας λείπει λίγο, γιατί στο σπίτι βρίσκεται κατά κάποιον τρόπο σε απομόνωση. Δεν την αγκαλιάζουμε, δεν τη φιλάμε. Αλλά θα περάσει κι αυτό και όλοι όσοι έχουμε στερηθεί την αγκαλιά των δικών μας ανθρώπων, των ανθρώπων που αγαπάμε, θα την απολαύσουμε και πάλι". Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι "όλοι μας πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Οι γιατροί, όπως η κόρη μου και όλο το ηρωικό νοσηλευτικό προσωπικό είναι στις θέσεις τους για εμάς και εμείς παραμένουμε στα σπίτια μας, τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως τα ορίζουν οι ειδικοί επιστήμονες. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να έρθουμε και πάλι κοντά στους ανθρώπους που μας λείπουν".

Σε ερώτηση για το εάν έχει περάσει δυσκολίες στη ζωή του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι "η ζωή είναι σαν ένας τροχός. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα και να μην έχει περάσει δύσκολες στιγμές και καταστάσεις. Νομίζω ότι όλοι έχουμε διανύσει μια πορεία και μια καριέρα και έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε κάτι στη ζωή μας έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές. Έχω περάσει και ups και downs. Αλίμονο, αλλιώς η ζωή δεν θα είχε ενδιαφέρον. Σημασία δεν έχει να πέσεις, σημασία έχει να σηκωθείς και να σηκώνεσαι πάντα, γιατί αποκλείεται να πέσεις μόνο μία φορά. Να συνεχίζεις να σηκώνεσαι και να περπατάς και από εκεί και πέρα μπορεί να έρθει και το τρέξιμο...".

Ελλάδα

Μητσοτάκης για το βρέφος που κατέληξε από κορωνοϊό: Δυσβάσταχτη η θλίψη

μητσοτακης

Τη θλίψη του  για  τον θάνατο του μόλις 37 ημερών βρέφους, από κορωνοϊό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δυστυχώς σήμερα είχαμε το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα βρέφος που πέρασε τις 17 από τις 37 ημέρες ζωής του παλεύοντας με τον κορωνοϊό» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, όμως σήμερα η θλίψη είναι δυσβάσταχτη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1165 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 54 μολύνσεις στην Κρήτη

Κορωνοϊός - Πελώνη για Κρήτη: Οι μεταλλάξεις προσέγγισαν το 90% των νέων κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Ανησυχία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος για τα νέα κρούσματα