Πολιτικό Παρασκήνιο

Οι "δημοσκοπήσεις" της δεύτερης ταχύτητας...

δημοσκόπηση

Είναι γεγονός ότι, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι της χώρας, προσπαθούν να σφυγμομετρήσουν την πρόθεση της κοινής γνώμης για την προτίμησή της, στην κάλπη. 

Προς επίτευξη του σκοπού τους πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις, με δύο τρόπους:

- Οι έχοντες (και το διαθέτουν) χρήμα, αναθέτουν σε πιστοποιημένες εταιρείες ερευνών, την επιστημονική διεξαγωγή δημοσκόπησης. Έτσι λαμβάνουν μία απεικόνιση της τάσης των εκλογέων την συγκεκριμένη στιγμή, με στοιχεία επεξεργασμένα με επιστημονικό τρόπο. 

- Οι μή έχοντες (ή μή διαθέτοντες) χρήμα, θέλουν να κάνουν κάνουν δημοσκόπηση, με μικρό ή καθόλου κόστος.

 Έτσι "επιστρατεύουν" διάφορα  άτομα, που παρουσιάζονται ως φοιτητές που κάνουν, δήθεν, διπλωματική εργασία και τηλεφωνούν ολημερίς στα σπίτια και  επιχειρήσεις, λέγοντας μετά από δύο-τρεις γενικές ερωτήσεις, "ποια η γνώμη σας για τον τάδε υποψήφιο Δήμαρχο" και άλλα παρόμοια, με σκοπό να κάνουν  "πλύση εγκεφάλου " για τον υποψήφιο που εργάζονται. 

Αυτές είναι οι "δημοσκοπήσεις" δεύτερης ταχύτητας, που όχι μόνον δεν βγάζουν κανένα απολύτως συμπέρασμα, αλλά, αντιθέτως, ενοχλούν και εκνευρίζουν τους πολίτες.

Καλό θα είναι, οι πολίτες που δέχονται τηλεφώνημα για συμμετοχή σε έρευνα δημοσκόπησης, αν το τηλεφώνημα δεν προέρχεται από πιστοποιημένη εταιρεία, να μην δέχονται να συμμετάσχουν.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, η gaming καρέκλα και το τρολάρισμα των «Ράδιο Αρβύλα»

ευαγγελάτος γεωργιάδης

Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη τις τελευταίες ημέρες έγιναν viral, λόγω της... gaming καρέκλας που χρησιμοποιεί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πρόκειται για καρέκλα που χρησιμοποιούν συνήθως χρήστες videogames, γι' αυτό και ονομάζεται έτσι. Η καρέκλα σχολιάστηκε εκτενώς από χρήστες του Twitter, ενώ έγινε θέμα και στους "Ράδιο Αρβύλα" που έφτιαξαν ένα χιουμοριστικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον κ. Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποδέχθηκε το τρολάρισμα με χιούμορ, αποκαλύπτοντας γιατί έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη καρέκλα. "Πραγματικά το καλό χιούμορ είναι ευπρόσδεκτο και αυτό είναι ένα άριστο τέτοιο δείγμα...(την καρέκλα παρεπιπτόντως την χρησιμοποιώ για λόγους υγείας πάντως μετά την εγχείρηση και είδα μεγάλη διαφορά στη μέση μου)" έγραψε ο κ. Γεωργιάδης, ανεβάζοντας το βίντεο των "Ράδιο Αρβύλα".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακρή: Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν το self test

Μεϊμαράκης για το 2015: Μας οδηγούσαν στο Νομισματοκοπείο για να κόψουν δραχμή

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Χαρδαλιά ...μουσική στην εστίαση και παράταση του ωραρίου