Πολιτικό Παρασκήνιο

Κρήτη: Ο γιος του εκλιπόντος Δημάρχου που διεκδικεί το Δήμο

psvyhnozlq5a6d85d452e41.jpg

Όπως και σε κάθε Δήμο, έτσι και σε αυτόν της Γόρτυνας το πολιτικό θερμόμετρο έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Οι προεκλογικές ζυμώσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη, όμως φαίνεται πως οι υποψήφιοι θα είναι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αρκετοί. Θα είναι οι «παλιοί» Νίκος Σχοιναράκης (νυν Δήμαρχος) και Αλέκος Δαριβιανάκης, οι πιο «φρέσκοι», Σταύρος Ξυλούρης και Μιχάλης Μανιαδάκης, οι οποίοι είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι», έχοντας εμπειρία στα Κοινά και πέμπτος ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Ο κ. Κοκολάκης είναι ο γιος του εκλιπόντος Δημάρχου Κωνσταντίνου Κοκολάκη, ο οποίος είχε διατελέσει επί χρόνια, δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρα.

Ο Μιχάλης Κοκολάκης σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr είναι στη φάση που μετρά τις δυνάμεις του. Με βάση όμως πηγές από τη Μεσαρά αναμένεται να είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, απέναντι στους λοιπούς διεκδικητές.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Διαμαντοπούλου - ΟΟΣΑ: Αποσύρει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία

διαμαντοπουλου

Την απόφαση της να αποσύρει την υποψηφιότητάς της από τη θέση του ΓΓ. του ΟΟΣΑ έκανε γνωστή τη Δευτέρα η Άννα Διαμαντοπούλου μέσω Twitter.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο να «διευκολύνει τη συναίνεση στη διαδικασία επιλογής».

Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη «για τη συνεχή εμπιστοσύνη και υποστήριξη» που της παρείχε, στην υποψηφιότητά της.

Σημειώνεται πως η Ελληνίδα πρώην υπουργός και Ευρωπαία επίτροπος, είχε βρεθεί στην τελική τριάδα των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg και της εφημερίδας Le Temps.

Tη θέση διεκδικούν, πλέον, η Σουηδή πρώην επίτροπος της ΕΕ Σεσίλια Μάλστρομ και ο Αυστραλός Ματίας Κόρμαν. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Εκείνη "έφυγε", ο σύζυγος και ο γιος, δίνουν μάχη