Πολιτικό Παρασκήνιο

Μοναδικό θέαμα: Η Υπεραγία Θεοτόκος στην πρόσοψη της Βουλής

Παναγία - Βουλή

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετείχε στον πανελλήνιο εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, τιμώντας με έναν ξεχωριστό τρόπο αυτούς που τάχθηκαν στην υπεράσπιση της πατρίδας μας, στη διαφύλαξη των ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών συνόρων.

Χθες το βράδυ, στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής “ζωντάνεψαν” -μέσα από μια οπτική, εικαστική σύνθεση- στιγμές και γεγονότα της ιστορίας μας που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία, στην ασφάλεια και στην ίδια την ύπαρξη του έθνους και του Ελληνικού λαού.

Παρακολουθήστε  το οπτικό αφιέρωμα που προβλήθηκε χθες (21/11/20) το βράδυ, από τις 18:15 έως τις 20:45, στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής με την Παναγία να "εμφανίζεται" στην πρόσοψη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο ΥΠΕΝ (φώτο)

ηλεκτρικό αυτοκίνητο - μητσοτάκης

Επίσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη δεσπόζουσα θέση των ενεργειακών πολιτικών και των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, την αναβάθμιση της σημασίας της πράσινης Οικονομίας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, αλλά και την αναπτυξιακής φύσεως διασύνδεση του περιβάλλοντος με τον βιώσιμο τουρισμό, τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Υπουργείο με το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Υπουργείο με το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο

Αναφορικά με το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ενθαρρυντικές εξελίξεις τονίζοντας ότι «μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020. Χρέος μας τώρα είναι να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ενός συνολικού οικοσυστήματος, που αφορά κυρίως στα σημεία φόρτισης στις πόλεις, στις εθνικές οδούς, έτσι ώστε μαζί με τα σημαντικά οικονομικά κίνητρα που δίνουμε ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν αυτή την επιλογή, να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών».

Με το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο στο ΥΠΕΝ ο πρωθυπουργός

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός πήγε στο υπουργείο με το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό του, το οποίο, μάλιστα, φόρτισε στο ειδικό σημείο στάθμευσης και φόρτισης που διατίθεται στην είσοδο του κτιρίου.

Το πάρκαρε στον ειδικό σταθμό φόρτισης
Το πάρκαρε στον ειδικό σταθμό φόρτισης

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου και του προγραμματισμού του υπουργείου δόθηκε έμφαση στην προώθηση της πράσινης και κυκλικής οικονομίας, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων αλλά και στη χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση της χώρας, ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα η γη. Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν επίσης η αξιοποίηση των πόρων που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης και η σύνδεσή τους με τους στόχους της κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα

Πεντάγωνο: "Έπεσαν" οι υπογραφές για τα Rafale

Ελληνοτουρκικά: Ικανοποίηση της Γερμανίας για τις διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας

Rafale: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας