Πολιτικό Παρασκήνιο

Με ανοικτές πόρτες οι συνεδριάσεις της Βουλής

βουλη

Συνεχώς ανοικτές θα παρεμένουν πλέον - για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια - οι πόρτες στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο χώρος θα πρέπει συνεχώς να αερίζεται, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που έχουν συστήσει άλλωστε και οι υγειονομικές υπηρεσίες του Μεγάρου.

 

Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Δάκρυα και αγκαλιές από βουλευτές όλων των κομμάτων

Φώφη Γεννηματα - Βουλη

Άφατη θλίψη και σοκ σήμερα στη Βουλή για εκπροσώπους όλων των κομμάτων, που λύγισαν στην είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να παρηγορήσουν όσους λύγισαν. Εμφανώς συγκινημένοι, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σκανδαλίδης στέκονται όρθιοι στο πρώτο έδρανο που καθόταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, που άφησε ένα μπουκέτο λευκά λουλούδια στο σημείο όπου καθόταν η Φώφη Γεννηματά, με τα δυο του χέρια κρατούσε το πρόσωπο του Βασίλη Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ξέσπασε σε δάκρυα, αφού άφησε και αυτός λίγα λουλούδια στα έδρανα.

Θρήνος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.
Θρήνος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έπεσε στην αγκαλιά του Κώστα Σκανδαλίδη και κάθισαν και οι δύο στις θέσεις ακριβώς δίπλα στα έδρανα που καθόταν πάντα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, βουβοί, με το κεφάλι σκυφτό. Απαρηγόρητη, δεν έκρυψε τα δάκρυά της και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή.

Στιγμές με αγκαλιές υπήρξαν πολλές μεταξύ βουλευτών όλων των κομμάτων. Στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Συγκλονιστικές εικόνες στη Βουλή
Συγκλονιστικές εικόνες στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώφη Γεννηματά: Ανθοδέσμη και λουλούδια στο έδρανο που καθόταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γεννηματά: Ο καρκίνος, η απώλεια των γονιών της και η δίψα για ζωή

Θάνατος Φώφης Γεννηματά: Εθνικό πένθος την Τετάρτη με απόφαση του πρωθυπουργού

ESPA BANNER