Πολιτικό Παρασκήνιο

Κυβέρνηση προς Τσίπρα: Η δήθεν «γραμμή» είναι όσα είπε επίσημα ο πρωθυπουργός

Στέλιος Πέτσας

Στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, περί δήθεν «γραμμής» από το Μαξίμου προς Μέσα Ενημέρωσης απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως επισημαίνει ο κ.Πέτσας η... «γραμμή» δεν είναι παρά όσα είπε δημόσια ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου χαρακτήρισε συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ.Σωτήρη Τσιόδρα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον καλεί αφενός να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού η δήθεν γραμμή είναι η δημόσια τοποθέτηση του κ.Μητσοτάκη, αφετέρου τον προτρέπει να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει ευθέως: «κ.Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ.Πέτσα έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν «ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο». Εξ’ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια.
Γιατί αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις υπεκφυγές και ας απαντήσει ευθέως: κ. Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;»

Ο κ.Τσίπρας στην ανάρτηση του είχε αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός ασχολείται με το να δίνει εντολές στον φυλοκυβερνητικό Τύπο, προσθέτοντας ότι όσα σκονάκια και να στείλει δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του. 

Οι αναρτήσεις  του κ. Τσίπρα στο twitter ακολουθούν:

Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά.

Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του.

Η ανταπάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας με τη σειρά του στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ.Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε μία σειρά από φιλοκυβερνητικά Μέσα που δεν αναπαρήγαγαν αυτολεξεί το «σκονάκι» του Μεγάρου Μαξίμου για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον κ. Τσίπρα, αλλά τουλάχιστον το επεξεργάστηκαν ως δικό τους ρεπορτάζ για να μην εκθέσουν τον κ. Πέτσα.

Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, όταν κάνεις αρχισυνταξία στον μισό Τύπο και έχεις καταστρατηγήσει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, συμβαίνουν και ατυχήματα και εκτίθεσαι.

Καλούμε την κυβέρνηση να συνέλθει επιτέλους. Οι ευθύνες της Πολιτείας για το σημερινό χάος με την πανδημία και την ανετοιμότητα της χώρας και του ΕΣΥ για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα είναι τεράστιες. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το μόνο που δεν είναι σοβαρό είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που ασχολείται μόνο με την επικοινωνία.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Αλέξης Τσίπρας: Μετακόμισε από την Κυψέλη

Σπίτι Τσίπρα

Επίσημη είναι πλέον η αλλαγή κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη στα Λεγραινά, κοντά στο σπίτι όπου παραθερίζει τα καλοκαίρια.

Οπως σημειώνεται στα parapolitika.gr, η μετακόμιση του πρώην πρωθυπουργού έγινε πριν περίπου ένα μήνα.

Για προφανείς λόγους ενημερώθηκε αρμοδίως το αρχηγείο της Αστυνομίας προκειμένου στο σπίτι να υπάρχει 24ωρη σκοπιά.

Την ευθύνη της φύλαξης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα της Λαυρεωτικής.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα να ζει στην Κυψέλη, είχε αποτελέσει αντικείμενο ρεπορτάζ, όταν ήταν πρωθυπουργός, όπως της βρετανικής Telegraph που είχε γράψει: "Αυτό είναι το διαμέρισμα του Ελληνα Τσε Γκεβάρα, Αλέξη Τσίπρα".