Πολιτικό Παρασκήνιο

Κυρίτσης για ομάδα ΔΕΛΤΑ: Ήταν σαν χούλιγκαν με παπιά

κυρίτσης

Ναι, ήταν σαν χούλιγκαν με παπιά. Άλλο τα ΜΑΤ, άλλο η ομάδα ΔΙΑΣ που είναι αστυνόμευση. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι ΜΑΤ με παπιά», ανέφερε ο Γιώργος Κυρίτσης κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τη δήλωση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ότι «εγώ κατήργησα την ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από τη μεριά του κράτους».

Ο κ. Κυρίτσης μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» και όπως σημείωσε: «Ναι, ήταν σαν χούλιγκαν με παπιά. Άλλο τα ΜΑΤ, άλλο η ομάδα ΔΙΑΣ που είναι αστυνόμευση. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι ΜΑΤ με παπιά».

«Συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση του προϊστάμενού τους Υπουργού. Έπεφταν με τα μηχανάκια τους μπροστά σε κόσμο ανεξέλεγκτα, πέρναγαν ανάμεσα από μαγαζιά, μέσα από πεζόδρομους που υπήρχαν μαγαζιά και ο κόσμος διασκέδαζε και χτυπούσαν ανεξέλεγκτα. Όλα αυτά υπάρχουν σε βίντεο. Έχουν γίνει δίκες για αυτά τα πράγματα και για αυτό αποφάσισε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία να διαλύσει αυτήν την ομάδα. Άλλο Δέλτα, άλλο ΔΙΑΣ. Εγώ στέκομαι στη δήλωση του κ. Τόσκα, η οποία είναι απολύτως σωστή και την επιβεβαιώνω και εγώ ως αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικά» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης.

«Εγώ έχω δει την Ομάδα ΔΕΛΤΑ να την πέφτει σε συγκέντρωση συνταξιούχων, να πέφτει με τη μηχανή πάνω σε συνταξιούχο και να τον σηκώνει στον αέρα και να σκάει με την πλάτη στην άσφαλτο», κατέληξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Η... υπενθύμιση Μητσοτάκη στους υπουργούς του

μητσοτάκης ΔΕΘ

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του κυβερνητικού έργου, φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα στους υπουργούς του λέγοντας ότι η ευθύνη για την κυβερνητική πολιτική είναι συλλογική. 

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

 

«Εχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας αλλά και των όποιων αστοχιών μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.