Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κασσελάκης: 30 μήνες φυλάκιση και 50.000 ποινή για το πόθεν εσχες

Κασσελάκης
 clock 13:36 | 08/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ με τριετή αναστολή, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής αρχηγού πολιτικού κόμματος στη διοίκηση εταιρειών που έχουν έδρα στην αλλοδαπή.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση της Εισαγγελέως η οποία νωρίτερα είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη. «Έτσι όπως φέρεται η κατηγορία και εκτέθηκαν τα πράγματα περιστατικά, φρονούμε ότι κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης, την εκλογή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν γνώριζε, δεν πίστευε κιόλας ότι θα εκλεγόταν πρόεδρος κόμματος. Πού κατατείνει αυτή η κρίση μας; Σε περίπτωση που γνώριζε το νομοθετικό καθεστώς δεν θα του ήταν τίποτα να μεταβιβάσει την εταιρεία στον αδελφό του όπως και έκανε. Θα είχε προφυλαχθεί σε προγενέστερο χρόνο και δεν θα τίθετο κανένα ζήτημα. Πράγματι προέκυψε ένα ζήτημα με την πληρωμή εργαζομένων, Αυγή, Κόκκινο, με τη χρηματοδότη και την πληρωμή. Τέθηκε και το θέμα. Ο άτυπος νομικός του σύμβουλος δεν γνώριζε τη συμμετοχή του στη σύνθεση της εταιρείας, μόνο γνώριζε ότι είχε αποχωρήσει σε προγενέστερο χρόνο από άλλη εταιρεία. Φρονούμε ότι προέκυψε από διαδικασία και έγγραφα ότι δεν είχε κανένα δόλο, το αδίκημα δεν τιμωρείται από αμέλεια. Την απαλλαγή του λόγω έλλειψης δόλου» τόνισε η εισαγγελέας παραθέτοντας τα πραγματικά περιστατικά και την υπερασπιστική θέση του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Χρήστο Διαμάντη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσε ως μάρτυρας, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευθύμιος Γεωργόπουλος ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης εξετάστηκε, ο Μανώλης Καπνισάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης σε Βαρθολομαίο: "Έχετε θάρρος γνώμης, πράγμα το οποίο εκτιμάται συνολικώς"

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει προανακριτική για κακουργηματικές πράξεις για τον Κώστα Καραμανλή

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis