Πολιτικό Παρασκήνιο

Χαμόγελα και ευχές στην κοπή της πίτας στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη

Κοπή πίτας πολιτικού γραφείου Λευτέρη Αυγενάκη

Ζεστή ήταν η ατμόσφαιρα στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία συνεργατών και φίλων του.

 

Στιγμιότυπο από τη ζεστή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από τη ζεστή εκδήλωση

 

 

 

Χαμόγελα στην κοπή της πίτας στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο
Χαμόγελα στην κοπή της πίτας στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο

 Σε μήνυμά του στο Facebook ο κ. Αυγενάκης αναφέρει: 

Φίλοι αγαπημένοι, συνεργάτες, άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες που μας έφερε κοντά η ζωή και ο κοινός στόχος να δώσουμε δύναμη στον τόπο μας, στο Ηράκλειο. Όσοι ήταν σήμερα στην κοπή της βασιλόπιτας των συνεργατών του γραφείου Ηρακλείου και όσους δεν μπόρεσαν να είναι, τους ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για την εμπιστοσύνη, την πραγματική αγάπη και την πολύτιμη στήριξη που απολαμβάνω απλόχερα! 
Καλή, δημιουργική χρονιά και αγάπη σε όλο το κόσμο!

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Η ΕΕ δεν επιθυμεί την επαναφορά των εσωτερικών ελέγχων στα σύνορα λόγω του Covid-19

Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντιμέτωπη με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ιταλία, δεν επιθυμεί προς το παρόν την επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ, μια απόφαση πάντως που επαφίεται στις χώρες μέλη να λάβουν.

«Αυτή τη στιγμή η σύστασή μας προς τις χώρες μέλη δεν περιλαμβάνει την επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα», ανέφερε ο Ανταλμπέρτ Γιανζ, ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ο κίνδυνος εμφάνισης εστιών μόλυνσης, παρόμοιων με εκείνων στην Ιταλία, σε άλλες χώρες της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρείται μέτριος έως υψηλός», ανέφερε εξάλλου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σύσκεψη των εκπροσώπων των χωρών μελών στους κόλπους της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας. «Αυτή τη στιγμή δεν διεξάγεται κανένας έλεγχος κατά την έξοδο από την Ιταλία. Πολλές χώρες εφαρμόζουν και αναθεωρούν ταξιδιωτικές οδηγίες τους και μια χώρα ζητά από τους πολίτες της που επιστρέφουν από τις πληγείσες περιοχές στην Ιταλία να παρουσιαστούν στις αρχές και να μείνουν για 14 ημέρες σε απομόνωση εθελοντικά», προστίθεται στην έκθεση αυτή.

Η Γαλλία έχει εκδώσει σειρά οδηγιών για τους πολίτες που επιστρέφουν από δύο περιοχές της Ιταλίας όπου υπάρχουν κρούσματα του Covid-19.

Ο κώδικας της συνθήκης του Σένγκεν για τα σύνορα επιτρέπει την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων, όμως «κάθε απόφαση θα πρέπει να ληφθεί υπό ορισμένες συνθήκες», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς. Όπως εξήγησε, μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να βασίζεται στην εκτίμηση των κινδύνων και στις επιστημονικές αποδείξεις, να είναι «αναλογική» και να λαμβάνεται σε συντονισμό με τις άλλες χώρες.

Μέχρι στιγμής καμία χώρα δεν έχει ενημερώσει την Κομισιόν ότι λαμβάνει τέτοια μέτρα λόγω του Covid-19.