Πολιτικό Παρασκήνιο

Γκάφα Τσίπρα: Επί Κατοχής ακούγαμε... Deutsche Welle!

Τσίπρας

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν απέφυγε ένα νέο... ολίσθημα, λέγοντας ότι άκουγε Deutsche Welle στην Κατοχή!

Προφανώς, το πρόβλημα με τη δήλωση του κ. Τσίπρα είναι από τη μία, ότι η Deutsche Welle είναι γερμανικό μέσο ενημέρωσης κι έτσι εκ των πραγμάτων θα ήταν... δύσκολο να το ακούει κανείς ως αντιστασιακό μέσο επί Κατοχής.

Από την άλλη, ωστόσο, κάτι δεν... κολλάει και με την χρονολογία -και αυτό, καθώς η Deutsche Welle άρχισε να εκπέμπει το... 1953! Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας μάλλον ήθελε να αναφερθεί στο βρετανικό δίκτυο BBC ή, σε διαφορετική περίπτωση, να μιλήσει για την περίοδο της Χούντας.

Σε άλλο σημείο, δε, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αν κάποιοι νεαροί κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν!

Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: Τον Τσίπρα δεν τον στοχοποιεί η ΝΔ, αλλά η ίδια η πραγματικότητα

Κώστας Καραμανλής

«Πυρά» προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, για την υπόθεση Καλογρίτσα.

Ο υπουργός δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει τον Νίκο Παππά παρά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για τις ημέρες και τα έργα του. Μιλώντας στην εφημερίδα Real News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους.

«Τον κ. Τσίπρα δεν τον στοχοποιεί η ΝΔ, δυστυχώς τον έχει στοχοποιήσει η ίδια η πραγματικότητα. Εμείς αυτό που λέμε είναι το αυτονόητο, ότι αυτή η σκοτεινή υπόθεση ασφαλώς και θα διερευνηθεί μέχρι τέλους. Αλλά και ότι θα ήταν σημαντικό για την ίδια τη Δημοκρατία μας, αν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έπαιρνε μια γενναία πολιτική απόφαση και διαχώριζε τη θέση του από όσα απίστευτα αποκαλύπτονται για τη συγκρότηση εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας… Δυστυχώς, όμως, δεν το κάνει. Άρα τι λέει η πραγματικότητα; Ότι το δεξί χέρι του κ. Τσίπρα, πρωταγωνιστεί σε μια πρωτοφανή υπόθεση «μαγαζιών» και «παραμάγαζων». Και ότι ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα τον καλύπτει», τόνισε ο κ. Καραμανλής.