Πολιτικό Παρασκήνιο

Γκάφα Τσίπρα: Επί Κατοχής ακούγαμε... Deutsche Welle!

Τσίπρας

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν απέφυγε ένα νέο... ολίσθημα, λέγοντας ότι άκουγε Deutsche Welle στην Κατοχή!

Προφανώς, το πρόβλημα με τη δήλωση του κ. Τσίπρα είναι από τη μία, ότι η Deutsche Welle είναι γερμανικό μέσο ενημέρωσης κι έτσι εκ των πραγμάτων θα ήταν... δύσκολο να το ακούει κανείς ως αντιστασιακό μέσο επί Κατοχής.

Από την άλλη, ωστόσο, κάτι δεν... κολλάει και με την χρονολογία -και αυτό, καθώς η Deutsche Welle άρχισε να εκπέμπει το... 1953! Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας μάλλον ήθελε να αναφερθεί στο βρετανικό δίκτυο BBC ή, σε διαφορετική περίπτωση, να μιλήσει για την περίοδο της Χούντας.

Σε άλλο σημείο, δε, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αν κάποιοι νεαροί κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν!

Πολιτικό Παρασκήνιο

Εξαιρετικό μήνυμα της Ζαχαράκη για την επέτειο της ΕΟΚΑ στην Κύπρο

σοφία ζαχαράκη

Μήνυμα για την επέτειο ενάρξεως του Κυπριακού Αγώνος και τους αγώνες που έδωσε η ΕΟΚΑ έστειλε με ανάρτησή της στο facebook η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Ο αγώνας της ΕΟΚΑ που τιμούμε σήμερα ήταν μια φωτεινή στιγμή του σύγχρονου Ελληνισμού. Ο Ευαγόρας, ο Καραολής, ο Δημητρίου, ο Αυξεντίου και τόσοι άλλοι ανήκουν στο πάνθεο των ηρώων μας. Το «χρυσοπράσινο φύλλο», που κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες, είναι πάντα στην καρδιά και στην σκέψη μας. Χρόνια πολλά στην Κύπρο!».