Πολιτικό Παρασκήνιο

Δραγασάκης: Ο Τσίπρας μίλησε για αυταπάτη. Εγώ δεν το βίωσα έτσι

δραγασάκης τσίπρας

Διαφορετική άποψη από τον Αλέξη Τσίπρα για τις αυταπάτες της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ο πρώην πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει την ατάκα αυτή τον Μάιο του 2016 καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα» - διατύπωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Ο Τσίπρας μίλησε για αυταπάτη. Εγώ δεν το βίωσα έτσι» είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «από μεθοδολογικής άποψης είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το '17».

Η επίμαχη τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη έχει ως εξής:

«Προσωπικά δεν τη δέχομαι τη λέξη αυταπάτη. Εγώ βίωσα ότι είχαμε ένα σχέδιο. Ξέραμε από την αρχή τη δομική του αντίφαση. Είχα γράψει ότι τα όρια της πολιτικής μας είναι δύο, το εσωτερικό και το εξωτερικό όριο. Από μεθοδολογική άποψη είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το 17. Ξεκίνησε να κάνει μια παγκόσμια επανάσταση και κατέληξε να γίνει επανάσταση μόνο στη χώρα του. Εμείς δεν ξεκινήσαμε επανάσταση, ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα το οποίο απαιτούσε αλλαγές στην Ευρώπη, απαιτούσε συμμαχίες και άλλα παράλληλα εγχειρήματα. Αυτό δεν υπήρξε και έρχεσαι σε μια φάση και λες ‘και τώρα τί κάνω που είμαι μόνος;’. Αν σκεφτόμαστε έτσι πάντα, δεν θα κάνουμε τίποτα ποτέ. Βλέπεις μια δυνατότητα και λες ‘για να δω, μπορώ να την αξιοποιήσω τη δυνατότητα αυτή’;».

Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Ντάλτον και ο Ραν Ταν Πλαν στην πολιτική αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη

αλέξης τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε ερώτηση που δέχθηκε αναφορικά με τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα εγκαίνια του δημοτικού σχολείου που κατασκεύασε ιδιωτική εταιρεία στο κατεστραμμένο από το σεισμό Δαμάσι καθώς και το γεγονός ότι τα έργα ανακούφισης και αποκατάστασης των σεισμόπληκτων παρουσιάζουν πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

«Σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  θα πήγαινε ένας πρωθυπουργός να εγκαινιάσει ένα σχολείο με όλα τα ΜΜΕ παρόντα, στις πλάτες του καμεραμάν θα υπήρχαν κοντέινερς που ζουν εδώ και ένα χρόνο πολίτες και δεν θα υπήρχε ένα τηλεοπτικό δίκτυο να μην γυρίσει και να δείξει και την άλλη πλευρά» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επικοινωνία έχει και τα όριά της είπε και υπογράμμισε: «Καταλαβαίνω ότι εάν έχεις καλούς επικοινωνιολόγους μπορείς να μετατρέψεις  και τα Φάρσαλα σε Φαρ Ουέστ. Πέρα από τον Ντάλτον το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε με τον Ραν Ταν Πλαν».

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση για Τσίπρα στη ΔΕΘ: Θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης

ΔΕΘ - Συνέντευξη Τσίπρα: ΒΟΑΚ και Καστέλι να προχωρήσουν χωρίς επιβάρυνση για την Κρήτη

ESPA BANNER