Πολιτικό Παρασκήνιο

Αρχίζει περιοδεία ο Καραμανλής;

Κώστας Καραμανλής

Μπορεί να είναι η είδηση της χρονιάς. Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μπορεί να μην κάνει δηλώσεις, να μην απαντά στις προκλήσεις για το τι έγινε και φτάσαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά διοργανώνει περιοδείες.
Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία που έχει άμεση σχέση με τα εθνικά μας θέματα. Και μάλιστα, αυτό που μαθαίνω είναι ότι θα κάνει και δηλώσεις. Τώρα θα πείτε τι είδους εθνικά θέματα; Και ελληνοτουρκικά και ελληνοσκοπιανά. Οχι παίζουμε…

Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Δένδιας, ο Τσαβούσογλου και το μενού του «ιφτάρ»

δένδιας τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα αύριο, Πέμπτη 15 Απριλίου, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Mevlüt Çavuşoğlu). Στη συνέχεια θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Όσον αφορά την ημερήσια διάταξη των συνομιλίων, αναμένεται συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στη Λιβύη και τη Συρία, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Από ελληνικής πλευράς, στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Ακολούθως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει προς τιμήν του κ. Δένδια δείπνο «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του Ραμαζανιού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Τι θα κάνει η Ελλάδα

Τροχαίο στη Γαύδο: "Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Κορίνας" λέει ο συνοδηγός

Παυλάκης - κορωνοϊός: Ρίσκο οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα