Πολιτική

Βλάσης: «Μετά από τα πάθη και μέσα από πίστη και αγώνα έρχεται το φως»

κωστας βλασης

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε δεν μπορούσαμε παρά να θέσουμε ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας όλων μας, υπακούοντας στις οδηγίες των ειδικών και τηρώντας πιστά τα μέτρα που έχουν ληφθεί» τονίζει σε μήνυμά του για το Πάσχα, που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

«Γνωρίζω ότι το φετινό Πάσχα δεν ήταν όπως θα θέλαμε. Γνωρίζω πως πολλοί από εσάς το περάσατε μακριά από τους δικούς σας ανθρώπους, πως δεν είχατε τη δυνατότητα να βιώσετε τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου στις εκκλησιές, πως για πρώτη φορά δεν τηρήσατε τα πατροπαράδοτα έθιμα των ημερών» επισημαίνει στην αρχή του μηνύματος του ο κ. Βλάσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να κλονιστεί η πίστη μας, προσθέτει και υπογραμμίζει ότι «το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου είναι φέτος ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ. Μετά από τα πάθη και μέσα από πίστη και αγώνα έρχεται το φως».

Αναφερόμενος στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά και με λίγη υπομονή ακόμη σύντομα θα αφήσουμε τα δύσκολα πίσω μας και προτρέπει «να το κρατήσουμε αυτό». Περαιτέρω, τόνισε πως «σε μια δύσκολη στιγμή αποδείξαμε τόσο ο κράτος όσο και ως πολίτες, ότι μπορούμε να επιδείξουμε αυξημένη υπευθυνότητα και να νικήσουμε».

Τέλος, ο κ. Βλάσης ευχήθηκε «του χρόνου να γιορτάσουμε τη μέρα αυτή υγιείς μαζί με τους αγαπημένους μας ανθρώπους όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Μένουμε όλοι σπίτι... Κι ελπίζω να είναι η τελευταία φορά Κυριακή του Πάσχα μακριά από την Αρκαδία μας».

Πολιτική

ΚΚΕ: Περιοδείες στις πυρόπληκτες περιοχές Αττικής και Εύβοιας

κκε λογοτυπο

Από το πρωί πραγματοποιείται περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πυρόπληκτες περιοχές της Βαρυμπόμπης, των Αδάμων, του Ολυμπιακού Χωριού, με τους βουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιάννη Γκιόκα.

Κατά την περιοδεία, συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής, ακούγοντας τα παράπονα και τα αιτήματά τους, καθώς και με τα συνεργεία των πυροσβεστών και άλλων υπηρεσιών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέφεραν ότι πρέπει να γίνει άμεση καταγραφή όλων των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά κι οι πληγέντες να αποζημιωθούν στο 100%. Εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα για την κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων οικογενειών, δωρεάν στέγαση και σίτιση, απαλλαγή από λογαριασμούς κοινής ωφελείας, δημοτικά τέλη, χρέη σε εφορία και τράπεζες, καθώς και να γίνει άμεσα η αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, ανέδειξαν το ζήτημα της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με κύριο βάρος στην πρόληψη.

Περιδεία και στα καμμένα της Εύβοιας 

Από το πρωί πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, βουλευτή Ευβοίας του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ, βρίσκεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας.

Κατά την περιοδεία, ο Γιώργος Μαρίνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η πυρκαγιά στη Κεντρική και Βόρεια Εύβοια είναι καταστροφική. Επί τρεις μέρες καίει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, σπίτια, λαϊκές περιουσίες. Κινδύνευσαν και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Η καταστροφή αυτή δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τις κυβερνητικές ψευτοδικαιολογίες.

Οι πολιτικές ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα περί κλιματικής αλλαγής και άσχημες καιρικές συνθήκες, που αναμασά η κυβέρνηση.

Η καταστροφική πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που διαχρονικά, επί όλων των κυβερνήσεων, καταπατά τις λαϊκές ανάγκες και αρνείται να στηρίξει, να χρηματοδοτήσει την προστασία των δασών, τη δασοπυρόσβεση και παραδίνει τα δάση στα μεγαλοσυμφέροντα.

Η πυρκαγιά στην Βορειοκεντρική Εύβοια οφείλεται στην έλλειψη μέτρων πρόληψης, στη μη εκκαθάριση των δασών, στη διατήρηση των ξερών πεύκων από τον χιονιά στις αρχές του χρόνου, την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, τη μη συντήρηση των δασικών δρόμων.

Οφείλεται στην ανεπάρκεια των αναγκαίων μέσων και υποδομών, στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, στην έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού.

Η τεράστια έκταση την πυρκαγιάς που κατέκαψε το δήμο Λίμνης Μαντουδίου, Αγ. Αννας είναι αποτέλεσμα της μεγάλης καθυστέρησης και της ανεπαρκούς χρησιμοποίησης εναέριων μέσων.

Αυτή είναι η αλήθεια και ο λαός τη περιοχής πρέπει να κρίνει αυστηρά, να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική, να οργανωθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Επειγόντως να ενισχυθούν τα μέσα κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100% οι λαϊκές οικογένειες, να στηριχθούν ουσιαστικά οι ρητινοκαλλιεργητές.

Να εξασφαλιστεί η ασφαλής στέγαση, υγιεινή, ένδυση και σίτιση των πυρόπληκτων οικογενειών.

Να αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες

Ηράκλειο: Ματαιώνεται το προσκύνημα στον Αφέντη Χριστό στον Γιούχτα