Πολιτική

Β.Κεγκέρογλου: Ασχοληθείτε επιτέλους με την Υγεία στη Μεσαρά

κυ μοιρών

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, συζητήθηκε η ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Υγείας  για τον σχεδιασμό και την στελέχωση του πολυδύναμου  Ιατρείου Τυμπακίου-Ηρακλείου Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι η ερώτηση του Βουλευτή έχει κατατεθεί από τον μήνα Μάϊο και μέχρι σήμερα είχε μείνει αναπάντητη, όπως άλλωστε και η υπ΄αριθμ. 6100/10-06-2016 ερώτηση για την συσσώρευση προβλημάτων στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Μεσαρά.
Ο κ. Κεγκέρογλου, ξεκινώντας την ερώτηση του,  τόνισε πως ενώ το πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου έχει ολοκληρωθεί κτηριακά με τον απαραίτητο, εδώ και ενάμιση χρόνο, εξοπλισμό και μπορεί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου Ηρακλείου αλλά και του Νότιου Ρεθύμνου, η στελέχωση του καθυστερεί αδικαιολόγητα.
Ο Βουλευτής, ζήτησε επιτελούς από την Κυβέρνηση  να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ειδικότερα να αναφέρει συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα αλλά και τον σχεδιασμό, βάσει του οποίου θα στελεχωθεί, με πόσες μόνιμες θέσεις-πόσες συμβάσεις και τις τυχόν μετακινήσεις νοσηλευτικού, Ιατρικού και λοιπού προσωπικού.
Με την απάντηση του ο κ. Ξανθός, αν και δεν ήταν συγκεκριμένος ως προς το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε ότι πρόκειται πράγματι για μια ολοκληρωμένη κτιριακή υποδομή, που ορθώς χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, ενώ δήλωσε πως σήμερα υπηρετούν 2 ειδικευμένοι γενικοί Ιατροί ενώ είναι υπό κρίση 1 θέση επιμελητή Β’ γενικού Ιατρού ή παθολόγου. Επιπλέον, υπηρετούν 2 ΤΕ νοσηλευτές, 1 ΤΕ βοηθός νοσηλευτού και 1 Μαία. Επίσης, αναμένεται να τοποθετηθεί 1 θέση Διοικητικού υπαλλήλου ενώ προγραμματίζεται προκήρυξη για μια θέση ΔΕ βοηθών Ιατρικών εργαστηρίων(παρασκευαστή), όπως επίσης και στους επόμενους μήνες προκήρυξη 2 θέσεων αγροτικών Ιατρών. Τέλος, ανέφερε ότι προγραμματίζει και την απόσπαση ενός εκ των δύο οδοντιάτρων που υπηρετούν στο Κ.Υ Μοιρών ώστε να αναβαθμιστούν και οι οδοντιατρικές υπηρεσίες.
Ο κ.Κεγκέρογλου, στη δευτερολογία του  εγκάλεσε και ζήτησε από τον Υπουργό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για τη στελέχωση του Ιατρείου,  αφού η περιοχή του Τυμπακίου είναι πολυπληθής και ζήτησε από τον Υπουργό να ενδιαφερθεί και για τα προβλήματα  του Κ.Υ Μοιρών, για το οποίο θέμα, ο Βουλευτής έχει καταθέσει ερώτηση, η οποία είναι επίσης αναπάντητη. 
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ανάγκες του Κ.Υ Μοιρών και στο μικροβιολογικό εργαστήριο, το οποίο οδεύει προς κλείσιμο, αφού ο βιοχημικός συνταξιοδοτείται.
Επιπλέον, τόνισε ότι η  παιδίατρος καλύπτει και ανάγκες του νοσοκομείου ενώ η καρδιολόγος δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό (υπέρηχο), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει την δουλειά της.
Ο κ. Κεγκέρογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας, και συγκεκριμένα στην εκδήλωση της επιτροπής Υγείας Φορέων-Πολιτών Μεσαράς, που στέφθηκε με επιτυχία και τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ του Κ.Υ, «Η τοπική κοινωνία και οι φορείς, με αυτό τον τρόπο συνδράμουν αλλά παράλληλα εκφράζουν και την ανησυχία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Υπουργός ενώ συμφώνησε απολύτως με τον Βουλευτή, δεσμεύτηκε πως θα ενημερωθεί(;;;!!!) για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μοιρών και θα προβεί σε ενέργειες.
 

 

Πολιτική

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για την άλωση της Τριπολιτσάς

Η Κ. Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για την άλωση της Τριπολιτσάς

«Τιμάμε τους προγόνους μας, που με τον ακατάλυτο πόθο τους για ελευθερία πολέμησαν σκληρά για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Τρίπολη, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την άλωση της Τριπολιτσάς.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, σε δήλωσή της μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως, επισήμανε ότι η κατάληψη της Τριπολιτσάς, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, υπήρξε καθοριστικό γεγονός για την έκβασή του.

«Η απόφαση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη να αλώσει το διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο των Οθωμανών αποδείχθηκε κορυφαίας στρατηγικής σημασίας, αφού εδραίωσε την Επανάσταση στην Πελοπόννησο, αναπτερώνοντας το ηθικό των εξεγερμένων Ελλήνων» σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «διακόσια χρόνια μετά, η πατρίδα μας, ένα σύγχρονο κράτος δικαίου στην καρδιά της ΕΕ, εγγυάται τη σταθερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Στη συνέχεια, ηκαι ξεναγήθηκε στην έκθεση έργων της Συλλογής Γαϊτανάρη και Ιώς Ντόλκα με τίτλο «Απεικονίσεις & Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου-από τον 18ο στον 21ο αιώνα» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΝΔ για Παύλο Μπακογιάννη: 32 χρόνια μετά, ζει στη μνήμη και στις καρδιές μας

Πέτσας: Η επόμενη τετραετία θα είναι συνολικής ανάπτυξης

K. Μητσοτάκης για Π. Μπακογιάννη: Θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη

ESPA BANNER