Πολιτική

Βελόπουλος για ανατιμήσεις: Έρχονται δύσκολες στιγμές για το έθνος, την πατρίδα

 Κυριάκος Βελόπουλος

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της διαφάνειας στο λόμπινγκ. Ο κ. Βελόπουλος, καταλόγισε εγκληματικά λάθη στη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας και της ακρίβειας όσο και στον έλεγχο της διαφθοράς και της διαφάνειας.

Παράλληλα, εξέφρασε την διαφωνία του για το νομοσχέδιο με το οποίο, όπως είπε, «εξακολουθούν να μένουν χωρίς έλεγχο οι κρατικοδίαιτοι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι «νταβαντζήδες» που τρώνε και πίνουν σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου». Έμφαση έδωσε στο θέμα τις αύξησης των τιμών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν βάζει φρένο στην αισχροκέρδεια» ενώ εκτίμησε ότι «έρχεται επισιτιστική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο «για κατακόρυφη αύξηση τιμών ακόμα και σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης», ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο να αυξάνεται το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 50% και ο Έλληνας να πληρώνει 30% ακριβότερα το φυσικό αέριο, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Χτυπώ καμπανάκι. Έρχονται δύσκολες στιγμές για το έθνος, την πατρίδα. Από τις αυξήσεις αυτές, τα 700 ευρώ του μισθού του Έλληνα γίνονται αυτόματα 490 ευρώ. Δεν θα επιβιώσει κανείς. Τα προϊόντα μας είναι τα ακριβότερα από κάθε άλλη χώρα», είπε και πρόσθεσε: «Σκοτώνετε την οικονομία. Έρχεται Αρμαγεδδώνας. Έρχεται επισιτιστική κρίση παγκοσμίως. Εδώ και δύο χρόνια η Ελληνική Λύση λέει ότι πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο. Ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα και δεν παρθούν δράσεις θα υπάρξει παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Μας κάνατε ουραγούς και τελευταίους στο βαγόνι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έρχεται πανδημία πείνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Μίλησε ακόμα «για τράπεζες που συνεχίζουν να αισχροκερδούν, παρά την επανακεφαλαιοποίηση που τους έγινε πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού», ενώ χαρακτήρισε «έγκλημα το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων» καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα έγινε όμηρος των εχθρικών χωρών, Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια».

Ο κ. Βελόπουλος επέκρινε και την τοποθέτηση του Χρήστου Στυλιανίδη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Προστασίας του Πολίτη, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύτηκε τους 158 βουλευτές του κόμματος του ενώ άφησε αιχμές και για τη θέση του κ Στυλιανίδη στο σχέδιο Ανάν επειδή είχε ταχθεί υπέρ. «Αυτός ο εκλεκτός του Σημίτη έγινε υπουργός της ΝΔ. Ποιος κυβερνά τη χώρα; Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ του Σημίτη με τους εκσυγχρονιστές του; Ή η ΝΔ κυβερνά ή το ΠΑΣΟΚ; Κάνετε εγκληματικά λάθη», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος.

Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ΚΙΝΑΛ

Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στην χώρα μας. Σε όλη την Ελλάδα, θα στηθούν σε όλες τις πόλεις και οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν έως τις 7 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος

Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ήδη μέλος ή φίλος, θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική αίτηση και να την παραδώσει την μέρα που θα ψηφίσει.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν:

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο.

Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν με τον εξής τρόπο:

Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00
Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα, ενωμένοι, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ξανά πρωταγωνιστή

Κεγκέρογλου: Αυτοί είναι οι λόγοι που στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER