Πολιτική

Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται ξυπνητήρι αφύπνισης

tsipras.jpg

«Η Ευρώπη βιώνει μια βαθιά κρίση, είναι σαν τον υπνοβάτη που βαίνει προς το κενό. Χρειάζεται ένα ξυπνητήρι αφύπνισης», δηλώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ένα 24ωρο πριν από τη Σύνοδο των ηγετών του Νότου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αύριο Παρασκευή.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της Ευρώπης , η οποία δοκιμάζεται τόσο από το Brexit, την προσφυγική κρίση και τις χώρες του Visegrad, ξεκαθαρίζει πως η επικείμενη Σύνοδος της Αθήνας δεν έχει στόχο να φτιάξει μια ομάδα βασισμένη στη διαίρεση, αντιθέτως , όπως υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός «επιθυμούμε να ευνοήσουμε μια κοινή προσέγγιση, υπέρ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας και της Μεσογείου, που αντικειμενικά έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Έχουμε κοινά προβλήματα, στα οποία πρέπει απαντήσουμε με κοινές λύσεις» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Υπάρχει ένα κοινωνικό έλλειμμα που επιτρέπει σε τύπους περιθωριακούς, σε ρατσιστές, να γίνονται ρυθμιστές όλης της Ευρώπης. Θεωρώ ότι το να συνεχίζουμε ?μετά το Brexit- να κάνουμε σαν να μην ήταν κάτι σοβαρό, θα ήταν τραγικό λάθος. Η Ευρώπη βιώνει μια βαθιά κρίση, είναι σαν τον υπνοβάτη που βαίνει προς το κενό. Χρειάζεται ένα ξυπνητήρι αφύπνισης. Αν συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια Ευρώπη φρούριο, με όλο και μεγαλύτερη αστυνόμευση, η αποτυχία θα είναι πλήρης» υπογραμμίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός επιμένει στην ανάγκη αλλαγής του Συμφώνου Σταθερότητας, τονίζοντας , χαρακτηριστικά πώς : «Δεν πρόκειται για το λόγο του Θεού, αλλά για κανόνες τους οποίους έχουμε οι ίδιοι συμφωνήσει και τους οποίους πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν είναι το Ευαγγέλιο» συμπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι η κρίση δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη, και επισημαίνει ότι η χώρα μας είναι ένας πόλος σταθερότητας σε μια ασταθή γεωγραφική περιοχή. Αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα, μέσω του μνημονίου ο πρωθυπουργός σημειώνει: «Έχουμε αντέξει, όμως είναι πια καιρός η Ευρώπη να δώσει το μήνυμα της εξόδου από την κρίση. Για τον ελληνικό λαό αλλά και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τις χρηματαγορές» τονίζει. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας: «Αν είμαι ζωντανός σήμερα
απέναντί σας σε αυτό το γραφείο, οφείλεται σε αυτό το δημοψήφισμα! Το ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο οφείλεται στο ότι ακούστηκε η δύναμη της ψυχής ενός λαού και στο ότι κατάφερα με καθαρό μυαλό να πάρω τις επόμενες ημέρες, τις αποφάσεις που έπρεπε.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας βάζει τέλος τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ξεκαθαρίζοντας πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της θητείας μας.

Πολιτική

Κικίλιας: Το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας

Τις προοπτικές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας συζήτησε την Τρίτη ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε σύσκεψη που είχε με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς η Ελλάδα μπορεί να εισπράξει ουσιώδη προστιθέμενη αξία και να δομήσει μια τουριστική εμπειρία που θα ενσωματώνει όλες τις μορφές τουρισμού.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού είχε ανακοινώσει από τη ΔΕΘ, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύει με νέα εργαλεία την κρουαζιέρα, μέσω της οποίας, όπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει, θα υπάρξει δυνατότητα να αναπτυχθούν ειδικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, οι δρόμοι του κρασιού, ο ιαματικός τουρισμός κ.α..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σχολεία - Ηλεία: Πατέρας-αρνητής απείλησε ότι θα σκοτώσει με καραμπίνα τη διευθύντρια

Κορωνοϊός: Στα 2.978 τα νέα κρούσματα - 322 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

Συνάντηση ΑΔΜΗΕ - Περιφέρειας Κρήτης για την διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

ESPA BANNER