Πολιτική

Γεωργιάδης: Προφανής στοχοποίηση της ΝΔ από τα παλιόπαιδα των Πυρήνων

αδωνις γεωργιαδης ηρακλειο_3.jpg

Για τις αποστολές των παγιδευμένων φακέλων στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ, καθώς και για την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε το βιβλιοπωλείο του μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης. 

«Αισθάνομαι φρίκη όταν σκέφτομαι ότι μια βόμβα μπήκε στο αεροπλάνο στο οποίο υπήρχαν επιβάτες» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Αδωνις Γεωργιάδης. 

«Εδώ ξαφνικά η χώρα μας παρουσιάζει την εικόνα του απόλυτου χάους. Αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν στείλει 15 πακέτα και κάθε μέρα σκάει και από ένα τι θα πει η Ελλάδα ακριβώς σε όλους τους εταίρους της, σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλεί, σε όλους αυτούς που περιμένει να έρθουν ως τουρίστες στην Ελλάδα. Είναι πράγματι πάρα πάρα πολύ κακό αυτό που συμβαίνει και εύχομαι να μη έχει χάσει η κυβέρνηση τον έλεγχο». 

Οσον αφορά τα ονόματα του Βασίλη Κικίλια και το δικό του που αναφερόταν στα τρομοδέματα ο  αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε πως πρόκειται περί προφανούς πολιτικής στόχευσης της Νέας Δημοκρατίας, συνολικά. 

Παράλληλα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τους Πυρήνες της Φωτιάς «παλιόπαιδα τρομοκράτες». 

«Είναι μία συνολική στοχοποίηση της Νέας Δημοκρατίας. Οπότε όπως και να λέγονται αυτά τα παλιόπαιδα οι τρομοκράτες, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν στοχοποιήσει συνολικά το κόμμα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. «Το ζήτημα είναι να βρούμε πώς έφυγαν τα πακέτα από την Ελλάδα. Κάποιοι ταξίδευαν σε ένα αεροπλάνο με βόμβες στις αποσκευές τους. Ας δούμε όμως πρώτα αν όντως έφυγαν τα πακέτα από την Ελλάδα».

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης «πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα δέματα ήθελαν να στοχοποιήσουν εμένα προσωπικά και τον Βασίλη Κικίλια». Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την «ανοχή που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ακροαριστερούς τρομοκράτες» λέγοντας πως «εάν οι τρομοκράτες ήταν ναζί και έστελναν τις προκηρύξεις τους στην εφημερίδα “Στόχο” θα είχε γίνει πόλεμος μέσα στη Βουλή και στη χώρα. Δεν είναι ο ανάλογος συναγερμός όσον αφορά την πλευρά της άκρας αριστεράς».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε για την επίθεση που δέχτηκε το βιβλιοπωλείο του πως «έχουμε δεχτεί 19 εμπρηστικές επιθέσεις. Ωστόσο αυτή διαφέρει. Οι υπόλοιπες 18 ήταν απλές επιθέσεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η χθεσινή ήταν μία τρομοκρατική επίθεση».

Πολιτική

Σαχινίδης: Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες να είναι ευέλικτοι και αξιόπιστοι

Φίλιππος Σαχινίδης

Στην ανάγκη ο Μεσοπρόθεσμος Δημοσιονομικός Στόχος να μην υπαγορεύει δεσμευτικές δημοσιονομικές προσαρμογές για κάθε χώρα αναφέρεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική». Όπως τονίζει, οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να είναι ευέλικτοι και αξιόπιστοι, ενώ επισημαίνει  πως όσο διαρκεί αυτή η συζήτηση είναι πολύ πιθανό να δούμε μια αναβίωση της σύγκρουσης Βορρά-Νότου σε μια νέα μορφή.

Ο κ. Σαχινίδης σημειώνει πως «για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος απαιτείται υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα μέσα από την χρηστή και υπεύθυνη δημοσιονομική διαχείριση ώστε να μειωθεί το χρέος και να αυξηθούν οι βαθμοί ελευθερίας στη δημοσιονομική πολιτική». Παράλληλα τονίζει πως «η ανάκαμψη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ για το 2022 και μετά, αν είναι χωρίς κοινωνική διάσταση, δεν θα αφορά τους πολλούς αλλά τους λίγους και τους αρεστούς».

Στη συνέντευξή του υπογραμμίζει πως είναι αναγκαίο να ελαφρύνουμε τη φορολογία εισοδήματος από εργασία, να περάσουμε μέρος των βαρών στη φορολογία εισοδήματος από κεφάλαιο και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Προσθέτει δε πως «ήρθε  η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για την εισαγωγή φορολογίας καθαρού πλούτου»

Στο πεδίο της πολιτικής ο κ. Σαχινίδης  σημειώνει πως «την  τελευταία διετία βιώνουμε τις παραλυτικές συνέπειες του «κολοβού» δικομματισμού. Η ΝΔ κυβερνά χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση και χωρίς το φόβο ότι στις επόμενες εκλογές απειλείται από το ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα αναφέρεται στην επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής αλλά και στη συζήτηση που έχει ανοίξει περί προοδευτικής διακυβέρνησης. 

Διαβάστε επίσης: 

Γιώργος Παπανδρέου: Nα σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα

Η ΠτΔ απένειμε βραβεία σε μαθητές που ζωγράφισαν για τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

ESPA BANNER