Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το απόγευμα η εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Image
syriza_74_0_0.jpg
 clock 16:39 | 11/10/2015 writer icon newsroom ekriti.gr

Με τοποθετήσεις μελών ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και τη συμπλήρωση των κενών θέσεων της Πολιτικής Γραμματείας μετά την αποχώρηση της ομάδας περί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίσει το In.gr, νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Παναγιώτης Ρήγας. «Μετά την νίκη των εκλογών έχουμε βαρύ φορτίο ως κόμμα απέναντι στους εαυτούς μας και την κοινωνία», τόνισε ο κ. Ρήγας κλείνοντας τη διαδικασία των τοποθετήσεων της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή η Πολιτική Γραμματεία υπογραμμίζει την ανάγκη διεύρυνσης των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάγκη να μην κρατικοποιηθεί το κόμμα, ενώ παράλληλα τονίζεται η θέση για τήρηση του μνημονίου, αλλά και η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.

Εν συνεχεία, το σχέδιο απόφασης της ΚΕ παρουσίασε ο Γιάννης Μπουρνούς, ενώ ακολουθεί η διαδικασία της εκλογής νέου Γραμματέα της ΚΕ και της συμπλήρωσης της Πολιτικής Γραμματείας.

Στην εισήγηση διευκρινίζεται ότι η ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει με όρους στήριξης της προσπάθειας των ανατροπών, άρα με ιδεολογικό περιεχόμενο και όχι με όρους αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων που θα διασφαλίζουν μεν την εκλογική και κυβερνητική συνέχεια, αλλά θα διαμορφώνουν ελαστικές ιδεολογικές σχέσεις.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis