Πολιτική

Την υποψηφιότητα του Χαβιέρ Ντομένεκ στις εκλογές της Καταλονίας στηρίζει ο Δ. Παπαδημούλης

χαβιέρ ντομένεκ

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Χαβιέρ Ντομένεκ (Xavier Domenech) και της αριστερής και προοδευτικής συμμαχίας του τοπικού Ποδέμος, των Πράσινων και της Ενωμένης και Εναλλακτικής Αριστεράς, για τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης
«Εκφράζω τη στήριξή μου στον Χαβιέρ Ντομένεκ για τις εκλογές στην Καταλονία. Ο Χαβιέρ προτείνει μια πειστική, εναλλακτική λύση για την Καταλονία και την Ισπανία, βασισμένη στον πολιτικό διάλογο, στη συνεννόηση και στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που μπορούν να δώσουν απάντηση στο πολιτικό αδιέξοδο στο ζήτημα της ανεξαρτησίας και στις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας. Ο Ντομένεκ καλεί στη δημιουργία μιας προοδευτικής συμμαχίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που προωθούν την κοινωνική ατζέντα, την κοινωνική συνοχή, τη δίκαιη ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου. Είμαστε μαζί του» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.
Σε δήλωση στήριξης προχώρησαν, μεταξύ άλλων, και οι ευρωβουλευτές Σκα Κέλερ (Γερμανία, συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων - Greens/EFA), Σέρτζιο Κοφεράτι (Ιταλία, ομάδα Σοσιαλιστών - S&D), Μαρίνα Αλμπιόλ (Ισπανία, ομάδα Αριστεράς GUE/NGL), Φλορέν Μαρσελεσί (Ισπανία, ομάδα Πράσινων - Greens/EFA), Καρίμα Ντελί (Γαλλία, ομάδα Πράσινων - Greens/EFA), Χέιντι Χαουτάλα (Φινλανδία - ομάδα Πράσινων - Greens/EFA), και ο Φίλιπ Λάμπερτς (Βέλγιο - ομάδα Πράσινων - Greens/EFA).
 

Πολιτική

ΚΚΕ: Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του συστήματος υγείας

κκε περισσος.jpg

«Οι καταγγελίες και η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, νοσοκομειακοί γιατροί, διευθυντές κλινικών δημόσιων νοσοκομείων, έχουν πάρει πλέον την μορφή χιονοστιβάδας και μαρτυρούν την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Ως εδώ!

Τί άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε η κυβέρνηση να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα υγείας για να προστεθούν κλίνες και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;

Τί άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε να προσλάβει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «σχετικά με τις καταγγελίες για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας και τις ευθύνες της κυβέρνησης».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού! Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλο το λαό εδώ και τώρα να δυναμώσει την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής του» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Να χτίσουμε τείχος ανοσίας

Χρυσοχοΐδης -Κορωνοϊός: «Πιστεύω ότι σε δυο εβδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να ανοίξουμε»

Κορωνοϊός -Τσίπρας από Θριάσιο: Δραματική η κατάσταση - Δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες