Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

θεοδωρικάκος

"Έχει υπάρξει παρέμβαση στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, τον κ. Μανουσάκη και περιμένουμε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι ενέργειές τους για την αποκατάσταση του ρεύματος" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από τα Νέα Μουδανιά.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι "με εντολή του πρωθυπουργού έχει ήδη παρέμβει και το τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων -και με εντολή του κ. Παναγιωτόπουλου - ώστε να παρέχει γεννήτριες σε συνεργασία με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τους τρεις δήμους και την Περιφέρεια".

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε υποδομές και κατοικίες ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και ότι θα καλυφθούν κανονικά οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες, ενώ πρόσθεσε ότι και το ΥΠΕΣ θα δώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους τρεις δήμους που έχουν πληγεί".

Πολιτική

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Αλέξης Τσίπρας

Παρακολουθείστε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε μια συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρόκειται για ένα σχέδιο 11 άμεσων μέτρων για τη διάσωση της χώρας.