Πολιτική

Θέμα διαχείρισης των επικίνδυνων μολυσματικών νοσοκομειακών αποβλήτων θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

νοσοκομεια

Τη διαχείριση των επικίνδυνων μολυσματικών νοσοκομειακών αποβλήτων, που με την πανδημία του Covid 19 αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σπουδαιότητα, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, 48 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Η ορθολογική διαχείριση των επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων των νοσοκομείων, αποτελούσε ανέκαθεν μια πολύ σημαντική διαδικασία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ένα παραπάνω σήμερα, που εν μέσω πανδημίας και με το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων να δίνει μια τιτάνια μάχη, απαιτείται η σχολαστική τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και όλων των κανόνων ασφαλείας που προβλέπονται».

 

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά το εάν τηρείται η σχετική νομοθεσία στα νοσοκομειακά ιδρύματα, εάν έχουν ενισχυθεί με προσωπικό οι σχετικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, εάν τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι διακίνησης και τελικής διάθεσής τους, σε ποιες μονάδες επεξεργασίας και τελικής διάθεσης διατίθενται τα επικίνδυνα απόβλητα κάθε νοσοκομείου, καθώς επίσης και εάν λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

 

Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη στην Τουρκία: Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις

μητσοτάκης σακελλαροπούλου

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με φόντο τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις τουρκικές προκλήσεις και για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο διάλογος Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έχει ως εξής:

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση.

Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της Ε.Ε».

Κατ. Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».