Πολιτική

Συρίγος: Θα γίνουν διορθώσεις στην ελάχιστη βάση εισαγωγής

Υφυπ.Παιδείας - Άγγελος Συρίγος

Ο Άγγελος Συρίγος υποστήριξε ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν διορθώσεις στην ελάχιστη βάση εισαγωγής καθώς παρατηρήθηκαν αρρυθμίες στα ειδικά μαθήματα.

Ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα ανέφερε ότι από την ερχόμενη χρονιά μπορεί να γίνουν κάποιες διορθώσεις στην ελάχιστη βάση εισαγωγής. Ειδικότερα τα Πανεπιστήμια θα μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγές για τις επόμενες Πανελλαδικές εξετάσεις. Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι παρατηρήθηκαν κάποιες αρρυθμίες, κυρίως στα ειδικά μαθήματα και στις σχολές Αρχιτεκτονικής.

Για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης που εισήχθησαν 10 άτομα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι της σχολής έκαναν λάθος με την υψηλή βάση εισαγωγής, 17.4, για το γραμμικό σχέδιο. Μάλιστα αποκάλυψε ότι κατάλαβαν το λάθος τους και προσπάθησαν να το διορθώσουν, αλλά είχαν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες.

«Στην αρχιτεκτονική Ξάνθης ήταν πρόβλημα η επιλογή της ίδιας της σχολής να έχει πολύ υψηλές βάσεις μη αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα είχε η κίνηση αυτή». Παράλληλα μίλησε και για το πρόβλημα στο μαθηματικό της Σάμου που εισήχθησαν μόνο πέντε φοιτητές. Όπως υποστήριξε, το 2019 δημιουργήθηκαν τμήματα μαθηματικών στην Ηπειρωτική Ελλάδα και έτσι οι φοιτητές δεν προτιμούν την επιλογή της Σάμου.

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών
Ο κ. Συρίγος δέχθηκε ερώτηση και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Υποστήριξε ότι η επέκταση στους εκπαιδευτικούς είναι μια επιλογή που υπάρχει στο τραπέζι. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση και οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Μέχρι το 2019 έβαζαν στην πολιτική προστασία όποιον ήθελαν να ξεφορτωθούν»

Στη συνέχεια ο υφυπουργός εκθείασε το έργο του Νίκου Χαρδαλιά στην Πολιτική Προστασία. Τόνισε κ. Χαρδαλίας έκανε τεράστια δουλεία και άλλαξε την εικόνα. Μάλιστα υποστήριξε ότι μέχρι το 2019 οι κυβερνήσεις τοποθετούσαν στην Πολιτική Προστασία όποιον ήθελαν να ξεφορτωθούν.

Αναφορικά με την επιλογή του κ. Αποστολάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που τελικά αρνήθηκε τη θέση, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να βάλει ένα πρόσωπο με οργανωτικές ικανότητες που δεν προέρχεται από την ΝΔ αν και παραδέχτηκε ότι έγιναν κάποιες αστοχίες στις συνεννοήσεις.

«Ο πρωθυπουργός κάνει την υπέρβαση, και αντιμετωπίζεται με όρους ψυχρού πολέμου. Αντί να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε τους κατάλληλους ανθρώπων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων – που είναι βήμα πολιτικού πολιτισμού να προτιμάς τον πολιτικό σου αντίπαλο- το αντιμετωπίζουμε με όρους “είσαι αποστάτης αν πας, είσαι ηθικός άνθρωπος αν δεν πας”», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣτΕ: "Όχι" στην αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς

Λοιπό επικουρικό προσωπικό: Από σήμερα οι αιτήσεις για τις προσλήψεις

40 ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές πήραν αναρρωτική άδεια από το νοσοκομείο

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τράγκας

Τραγκας

Στο νοσοκομείο Σωτηρία εισήχθη σήμερα ο Γιώργος Τράγκας, καθώς νοσεί από κορωνοϊό και επιβαρύνθηκε η κατάστασή του.

Ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε πριν τρεις ημέρες ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ότι βρίσκεται σε καραντίνα μαζί με την σύζυγό του Μαρία Καρρά. Σήμερα, όπως επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Ελεύθεροι Ανθρωποι, του κόμματος Τράγκα δηλαδή, Πάρις Κουρτζίδης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Εγραψε στο Twitter o Πάρις Κουρτζίδης: «Ο πρόεδρος Γ. Τράγκας πράγματι έκανε εισαγωγή στο "Σωτηρία", καθώς αισθάνθηκε σημαντική επιβάρυνση από τα συμπτώματα της Covid-19. Δεν είναι αληθές ότι έχει διασωληνωθεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, απόψε, καθαρά για προληπτικούς λόγους, να μπει σε ΜΕΘ. Και σύντομα θα βγει νικητής!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σχοινάς: Δεν οδεύουμε σε γενικευμένο lockdown καθώς δεν λύνει τα προβλήματα

Πλεύρης: Και άλλα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

ESPA BANNER