Πολιτική

Συνάντηση Γεροβασίλη με τον Σωκράτη Βαρδάκη και το Σωματείο Πυροσβεστών Ηρακλείου

γεροβασίλη

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου κ.κ. Βασίλη Ανδρεαδάκη και Αδάμ Νεονάκη αντίστοιχα, για θέματα που σχετίζονται με το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Πυροσβεστών αρχικά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν την μονιμοποίηση των Πυροσβεστών 5ετούς θητείας, καθώς μέσα σε ένα χρόνο ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα της εργασιακής τους ομηρίας.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε από την πλευρά της, αναφορικά με  τις άλλες δύο κατηγορίες συμβασιούχων, ότι βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, είναι να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούν να αποκατασταθούν εργασιακά.

Για τους Πυροσβέστες 5ετούς θητείας που δεν θα υπάγονται στις προϋποθέσεις της Υ.Α. για μονιμοποίηση, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελούν την επόμενη ομάδα συμβασιούχων για τους οποίους θα εξεταστεί για την δυνατότητα μονιμοποίησής τους.

Τέλος, η κα Γεροβασίλη δεσμεύτηκε ότι παρά την απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ, οι συμβασιούχοι – εποχικοί πυροσβέστες αναμένεται να συνεχίσουν να εργάζονται εποχικά για 2 ακόμα έτη με νομοθετική ρύθμιση.
           
Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Πυροσβέστες για την προσπάθεια και το σημαντικό έργο τους, υποστηρίζοντας ότι τα αιτήματά τους είναι χρόνια και σημαντικά. Ταυτόχρονα δήλωσε την ικανοποίησή του, καθώς τα αρμόδια Υπουργεία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προχωρούν στην έκδοση της Υ.Α. που επιλύει ένα από τα προβλήματα της εργασιακή ομηρίας των πυροσβεστών και ζήτησε από την Υπουργό να συνεχιστεί η προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων και των άλλων κατηγοριών συμβασιούχων. 
 
 
 

Πολιτική

Κατρούγκαλος: Τώρα είναι η στιγμή να πιεστεί η Τουρκία για τη Χάγη

κατρούγκαλος

"Η Τουρκία θέλει να επιβεβαιώσει τη θέση της στη Δύση, διατηρώντας όμως ένα μεγάλο περιθώριο αυτονομίας" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Τώρα είναι η στιγμή να πιεστεί η Τουρκία για τη Χάγη, γιατί στο μέλλον θα είναι δύσκολο να βρεθεί ανάλογη συγκυρία" τόνισε.

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020 σημείωσε ότι "δεν υπάρχουν κενά στη Συμφωνία των Πρεσπών είτε σε αυτό το θέμα είτε σε άλλα ζητήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το θετικό μομέντουμ για να στριμώξει την Τουρκία

Nordic Monitor: Αποκαλύπτει σχέδιο του Τουρκικού Στρατού για εισβολή σε Ελλάδα, Κύπρο, Αρμενία