Κρήτη

Λ. Αυγενάκης: «Στο μέλλον … ο σχεδιασμός για τη Γεωργική Σχολή Μεσαράς»

αυγενάκης 4

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την υφιστάμενη κατάσταση στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς, απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου.
 
Στην ερώτησή του (αρ. πρωτ. 2463/10-01-2018) ο κ. Λ. Αυγενάκης είχε επισημάνει ότι «… το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι η Σχολή υπολειτουργεί και αντιμετωπίζει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, ενώ είναι πλέον ορατή σε όλους η εικόνα εγκατάλειψης και η παντελής απαξίωση της Σχολής και των σημαντικών δυνατοτήτων που έχει ώστε να προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση ανταποκρινόμενη  στις ανάγκες του σύγχρονου αγρότη, με απώτερο σκοπό  την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη  εύρυθμης λειτουργίας της Σχολής και αξιοποίησής της με στόχο να αναπτυχθεί σε ένα χώρο εκπαίδευσης, κατάρτισης και έρευνας προς όφελος του πρωτογενούς τομέα και των πολιτών της Κρήτης. Στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης, η πρωτογενής παραγωγή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία της Σχολής, να συνεχίσει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της επιστήμης και της τεχνικής στους γεωργούς της Κρήτης και να συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη και την πρόοδο της Κρητικής αγροτικής οικονομίας».
 
Με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Αυγενάκης είχε θέσει τα εξής ερωτήματα: «1. Ποια τα υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς; Που υπάγεται η Σχολή και από ποιόν φορέα ασκείται εποπτεία; 2. Ποιο το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής; Ποια Τμήματα λειτουργούν την φετινή χρονιά;».  
 
Στην απάντησή του (αρ. πρωτ. 25/6086/05-03-2018) ο Υπουργός κ. E. Αποστόλου αναφέρει ότι λόγω του ότι «…Σηµειώνεται ότι τη φετινή χρονιά λειτουργούν δύο τµήµατα (Α’ και Β’ τάξη) και παρά το γεγονός ότι η Επαγγελµατική Σχολή Κρήτης προσφέρει πολύπλευρη εκπαίδευση στον τοµέα των θερµοκηπιακών κατασκευών και καλλιεργειών, εντούτοις ο χαµηλός αριθµός εγγραφών αποτελεί µία πραγµατικότητα.

Τέλος, πρέπει να επισηµανθεί ότι τα προβλήµατα του παρελθόντος και η ουσιαστική εγκατάλειψη της Σχολής επιβάλλουν τον επανασχεδιασµό του προγράµµατός της και την επέκταση της εκπαίδευσης, η οποία παρέχεται, και σε άλλους εκπαιδευτικούς τοµείς σε συνεργασία µε τα ερευνητικά ιδρύµατα της Κρήτης και µε την Περιφέρεια».
 
Από το προαναφερόμενο έγγραφο προκύπτει η απραξία της Κυβέρνησης και η απουσία σχεδιασμού για τη Γεωργική Σχολή Μεσαράς.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα