Πολιτική

Στην Τυνησία μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας

Νίκος Δένδιας

Στην Τυνησία θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της αφρικανικής χώρας.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Kais Saied, και τον ρωθυπουργό, Elyes Fakhfakh, ενώ θα έχει συνομιλίες με  τον ομόλογό του,

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Επίσης, θα συζητηθούν το Μεσανατολικό και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τυνησίας.

Τέλος, θα υπογραφεί συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών

 

Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης σε υπουργούς: "Φέτος ξεχάστε τις διακοπές"

υπουργικό συμβούλιο τηλεδιάσκεψη

Η πορεία του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης αλλά και οι εξελίξεις με την πανδημία βρίσκονται επί τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την επιτυχή ολοκλήρωση των Πανελληνίων και αναφορικά με την πανδημία τόνισε πως «έχουμε κάθε λόγο εμείς και οι πολίτες να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το έργο της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση του του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά , ενώ επισήμανε στους υπουργούς πως φέτος δεν θα πρέπει να σκέφτονται τις διακοπές καθώς «ούτε οι μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης δεν προβλέπεται να κάνουν διακοπές».

Ειδήσεις σήμερα 

ΕΛ.ΑΣ: Τι απαντά στην καταγγελία αλλοδαπού ότι βασανίστηκε να ομολογήσει για τα Γλυκά Νερά

Μήνυμα της Μαριέττας Γιαννάκου από το νοσοκομείο: «Οι ευχές πιάνουν τόπο»

ΚΙΝ.ΑΛ: Ψάχνουν υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες