Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταϊκούρας για Eurogroup: Περίπου 7-8 δισ. ευρώ αναλογούν στην Ελλάδα
Σταϊκούρας
 clock 19:27 | 10/04/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Κεφάλαια περίπου 7-8 δισ. ευρώ συνολικά αναλογούν στην Ελλάδα με βάση τα εργαλεία (πρόγραμμα SURE, ΕΤΕπ, ESM) που αποφασίστηκαν χθες στο Eurogroup.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποσαφήνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ότι το πότε και πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα κονδύλια θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η ένταση και η έκταση της κρίσης, το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας, η πιθανή μελλοντική έξοδος στις αγορές, και μια σειρά άλλων προγραμμάτων που «τρέχουν» για την Ελλάδα.

«Με τα σημερινά δεδομένα δεν θα αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία», είπε, προσθέτοντας, πάντως, πως πρέπει να αξιοποιηθεί ο μηχανισμός για την ενίσχυση της απασχόλησης (πρόγραμμα SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- δάνεια με ευνοϊκούς όρους) ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ. «Μνημόνιο ούτως ή άλλως δεν υπάρχει», προσέθεσε.

Ο υπουργός δήλωσε ότι σήμερα δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις και προβλέψεις για το πλήγμα στην οικονομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την πανδημία, λέγοντας ότι στο Eurogroup χθες έγινε λόγος για ύφεση 5%-10%. Κάθε μήνας που είναι κλειστή η οικονομία μιας χώρας, φέρει απώλειες 2,5 μονάδων στο ΑΕΠ, ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis