Πολιτική

Πρωτόπαπας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών εργοδοτών

χρήστος πρωτόπαππας

Η διαφωνία του Κινήματος Αλλαγής με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, «είναι επί της αρχής, έχει ευρύτερο ιδεολογικό χαρακτήρα, αφορά όλους τους εργαζόμενους, την κοινωνία, την λειτουργία της Δημοκρατίας», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και από το 2015 συντονιστής Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και αρμόδιος για το πολιτικό σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής.

Τριτοκοσμικό μοντέλο εργασίας

«Η οικονομία δεν θα ανακάμψει με ένα τριτοκοσμικό μοντέλο εργασίας κι ανασφαλείς εργαζόμενους», αναφέρει ο Χρήστος Πρωτόπαπας στη συνέντευξή του και επισημαίνει ότι η κυβερνητική παρέμβαση «έχει πλεονεκτήματα «για το αφεντικό»», τίποτε για τον εργαζόμενο. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα της».

«Η πρόταση της κυβέρνησης δεν ευνοεί  τους εργαζόμενους αλλά μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών εργοδοτών», παρατηρεί.

Εξηγώντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Πρωτόπαπας, υποστηρίζει ότι αφορά σε «μια νέα πολιτική που αξιοποιεί την «γνώση», αναβαθμίζει την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, οδηγεί τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ρυθμισμένες σχέσεις εργασίας.

Πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο

Γι΄ αυτό και προτείνουμε ένα νέο Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, το συμβόλαιο της Ψηφιακής εποχής».

Σχετικά με την γενικότερη πολιτική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ, είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλός μας», παρατηρώντας πώς όλο και πιο πολύ, μετατρέπεται σε «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης θεωρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να μεγαλώσει γιατί, όπως λέει, «Έχουμε τα στελέχη, έχουμε τις δυνάμεις να οδηγήσουμε όλοι μαζί την παράταξη μας ψηλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεννηματά: Επιστολή στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τσίπρας - εργασιακό: Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση

Μητσοτάκης: Θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία, πρέπει να βρούμε τρόπο να συζητάμε

 

 

Πολιτική

Νέα σφοδρή κόντρα Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή (Βίντεο)

κεραμέως φίλης

Νέο «επεισόδιο» ήρθε να προστεθεί στην κόντρα της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Παιδείας, Νίκο Φίλη σε Επιτροπή της Βουλής. Η ένταση προκλήθηκε όταν η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, επανέφερε το θέμα των προσωπικών αναφορών κατά της υπουργού Παιδείας, από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, κατηγορώντας τόσο τον ίδιο όσο και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είχαν την ευθιξία να ζητήσουν μια δημόσια συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή και τη χυδαία επίθεση του.

Ο κ. Φίλης αντέδρασε έντονα, επιμένοντας ότι η κριτική του για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δεν αφορούσε στα μέλη της οικογένειας της κ. Κεραμέως αλλά είχε χαρακτήρα πολιτικό και αφορούσε στην πολιτική που εφαρμόζει η ίδια ως υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται ότι, η επίμαχη φράση του κ. Φίλη προς την κ. Κεραμέως ήταν: «Τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν θα μάθουν πως η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 παιδιά και αυτό θα είναι το παράσημό σας».

Έντονη όμως ήταν και η αντίδραση της κ. Κεραμέως που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει πάρει ολισθηρό δρόμο και ότι μέσα από την προσπάθεια της να εργαλιοποιήσει τη νεολαία αυτό που κάνει είναι να τη δηλητηριάζει. «Προς έκπληξή μου διαπιστώνω ότι παίρνετε δρόμο όλο και πιο ολισθηρό. Νομοθετούμε για την παιδεία και ταυτόχρονα η στάση της αντιπολίτευσης αποτελεί τρανό παράδειγμα προς αποφυγή για τα νέα παιδιά, για το τι δεν πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον κ. Φίλη ότι δεν είχε ούτε σήμερα την πολιτική ευγένεια να ζητήσει μία συγγνώμη. «Και σήμερα πάλι δεν ζήτησε συγγνώμη. Και το πιο συγκλονιστικό, όμως, είναι αν έχετε την ευθιξία να πείτε μια κουβέντα εσείς», ανέφερε η κ. Κεραμέως απευθυνόμενη στις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Μερόπη Τζούφη.

Η κ. Κεραμέως συνέχισε: «Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτω τα μάτια. Τα αποδέχεστε όσα είπε ο κ. Φίλης; Εδώ ξεπεράσαμε όσα γνωρίζουμε. Δεν περίμενα ποτέ τέτοιο ολισθηρό δρόμο». «Οι δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα καθίσουν στο μάθημα δεξιοτήτων. Έχουμε πολιτικές διαφωνίες, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Μην απορείτε μετά για τον υποβιβασμό των γυναικών», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Ο κ. Φίλης επέμεινε στην άσκηση κριτικής στην πολιτική που εφαρμόζει η υπουργός Παιδείας. Έτσι, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «συνειδητή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για τα όσα εφαρμόζει βάζοντας την κοινωνία απέναντι της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεραμέως: Αν δεν είχε μπει ελάχιστη βάση εισαγωγής, θα είχαμε κοροϊδέψει άλλη μία γενιά