Πολιτική

Πλεύρης: Εμείς την πατρίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα

Θάνος Πλευρης

«Η απλή αναλογική δημιουργεί πολλές αντιπολιτεύσεις και καμία κυβέρνηση», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νέου εκλογικού συστήματος στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να πει "κερδίσαμε της εκλογές, αυτοδυναμία έχουμε. Κάτσε να δούμε και στα 3 με 3,5 χρόνια να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε και τι μας βολεύει". Έρχεται όμως, από το πρώτο εξάμηνο και αλλάζει το νόμο», είπε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή γνωρίζει ότι θα είναι αντιπολίτευση, το μόνο που θέλει να κάνει είναι δυσκολεύει τη χώρα να κυβερνηθεί. Αυτό που έκανε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Που ήξερε ότι έχει χάσει όλες τις περιφέρειες και όλους τους δήμους και το μόνο τον ενδιέφερε ήταν να μην μπορεί να κυβερνηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ίδιο θέλετε να κάνετε και στη χώρα».

   Εμείς είμαστε συνεπείς, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και επισήμανε: «Πάντα αυτά τα εκλογικά συστήματα φέρναμε, όταν ήμασταν στην εξουσία, και το είχαμε πει και προεκλογικά. Εσείς δεν είστε συνεπείς. Γιατί αυτό θα σας συνοδεύει πάντα. Ότι, όταν ήσασταν πρώτο κόμμα, δεν τολμήσατε να φέρετε την απλή αναλογική. Οκτώ μήνες είχατε χρόνο και δεν τολμήσατε να φέρετε την απλή αναλογική. Γιατί; Γιατί είστε πολιτικά καιροσκόποι. Διότι γνωρίζατε ότι το "πρώτη φορά Αριστερά", θα είναι το μήνυμα για να σας φέρνει συνεχώς, στην αντιπολίτευση και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι μπρος στο κομματικό σας όφελος, να μην μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Εκεί διαφέρουμε. Εμείς προτιμούμε κυβέρνηση, ακόμα και μια κακή κυβέρνηση που θα μπορούσε να ήσασταν εσείς, αλλά να μπορεί να κυβερνάται ο τόπος. Έχουμε διαφορετικά προτάγματα. Εμείς την πατρίδα, εσείς το κόμμα».

Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Δόγμα "Νόμος και Τάξη" και ξύλο στα νησιά

Κίνημα Αλλαγής

To Kίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό και αναλγησία μετά τα πρωινά επεισόδια στη Χίο και τη Λέσβο για την κατασκευή των κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

«Η απόβαση αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του αυταρχικού δόγματος "Νόμος και Τάξη" που η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει στα νησιά μας, δεν αφορά εστίες πραγματικής ανομίας, αλλά τους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, δηλαδή τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής», αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως η κυβέρνηση προκαλεί τους νησιώτες με «την απουσία κάθε διαλόγου ακόμα και με τα μέλη του κόμματός της που κατέχουν αυτοδιοικητικές θέσεις στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και σε Δήμους». Χαρακτηρίζει απίθανη τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα ότι «όλα αυτά γίνονται προς όφελος (!!!) των κατοίκων των νησιών, προκαλεί την Ελλάδα. Προκαλεί τον κοινό νου». «Προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματά μας. Σε αυτή την άγρια κατασταλτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ όλοι είμαστε νησιώτες», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.