Πολιτική

Πέτσας - Lockdown: Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί 

Στέλιος Πέτσας

«Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία. Για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε. 

Εξήγησε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς λοκντάουν θα παραμείνουμε έως τις 7 του μήνα στις βασικές μας δραστηριότητες. «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα» σημείωσε ο κ. Πέτσας. 

Ειδήσεις σήμερα

Δερμιτζάκης - κορωνοϊός: Η αλήθεια για τις παρενέργειες του εμβολίου 

Βέλγιο- κορωνοϊός: Και άλλλο πάρτι οργίων εν μέσω lockdown

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Θέμα ωρών η έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Κρήτη

Κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα σε πολίτες της Κρήτης

έλεγχοι ΕΛΑΣ

Συνέχεια στην βεβαίωση παραβάσεων σε πολίτες της Κρήτης από τις Αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο ελέγχων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, τη Δευτέρα (19/4) στην Κρήτη έγιναν συνολικά 3.473 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 68 παραβάσεις.

Από αυτές, οι 58 αφορούν σε άσκοπες μετακινήσεις και οι υπόλοιπες 10 σε μη χρήση μάσκας.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 10 πρόστιμα στα Χανιά, 5 στο Ρέθυμνο, 32 στο Ηράκλειο, 8 στο Λασίθι και 3 στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο και 7 στο Ηράκλειο. 

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Παγώνει για το 2021 – Ποιοι θα απαλλαγούν πλήρως

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα