Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο  Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της τεταμένης κατάστασης στα ελληνικά σύνορα με πλήθος προσφύγων και μεταναστών που επιθυμούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.

"Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός υπογραμμίζοντας πως χθες ο στόχος αυτός επετεύχθη.

"Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν" δήλωσε, προσθέτοντας πως χθες είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο.

Ο κος Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έγιναν συλλήψεις χωρίς να αναφέρει πάντως συγκεκριμένο αριθμό.

Σημείωσε πως τα άτομα που συγκενρωθηκαν στα συνορα δεν ειναι πρόσφυγες απο την Ιντλίμπ, καθως δε θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή.

Ο Υπουργός, ο οποίος και έχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα τόνισε πως η πρόθεση για θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής, " να καταδειχθεί στον Έβρο, πριν από οπουδήποτε αλλού".

Παράλληλα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.

" Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση, παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός, αναφέροντας πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες 28-2, απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα.

Πολιτική

Πέτσας για ανακοίνωση Ιεράς Συνόδου: Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός στις εκκλησίες

Στέλιος Πέτσας

Χωρίς ξεκάθαρη απάντηση για το θα γίνει με τις ανοιχτές, για τουλάχιστον δύο ώρες, εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα, ήταν η τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μίλησε για το θέμα, λέγοντας: «Η εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η Ιερά Σύνοδος έχει αναλάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία να υπάρχει διευθέτηση για τις μέρες κορύφωσης που είναι από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά.

Όσον αφορά το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα για να μην υπάρχει συνωστισμός, υπενθυμίζοντας πως δεν υπάρχει ειδική μετακίνηση για τις εκκλησίες, αλλά μπορεί κάποιος όταν κάνει έξοδο από το σπίτι του, μπορεί να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία, περνώντας από την εκκλησία. 

Αυτό που θα φροντίσουμε σε συνεργασία με την εκκλησία είναι να μην υπάρχει συνωστισμός πάντα λέγοντας οτι αυτό το διάστημα μένουμε στο σπίτι και δεν πηγαίνουμε στις εκκλησίες»