Πολιτική

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή το "ξεπούλημα του ΟΛΠ στους Κινέζους "

Μαριάς

Το ξεπούλημα του ΟΛΠ στους Κινέζους της COSCO κατήγγειλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες 6/7/2016 με αφορμή τη συζήτηση  για τις σχέσεις Ε.Ε.- Κίνας.
‘Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «τα κράτη-μέλη της Ένωσης θα πρέπει να αδράξουν την ιστορική ευκαιρία που τους προσφέρεται και τα επόμενα χρόνια οφείλουν να συσφίξουν τους οικονομικούς δεσμούς με την Κίνα και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός δικαιότερου παγκόσμιου καταμερισμού εργασίας μαζί με τις δυνάμεις των BRICS.»
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Αυτό βέβαια πρέπει να γίνει προς όφελος των πολιτών της Ένωσης. Επομένως θα πρέπει να μπει φραγμός στην κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρούν οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές προκειμένου να μειώσουν το κόστος ανταγωνιζόμενες τις κινεζικές επιχειρήσεις. Πρέπει επίσης να ληφθούν μέτρα για την προστασία όχι μόνο των Ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και της Ευρωπαϊκής Χαλυβουργίας λόγω του ντάμπινγκ και των αθέμιτων κινεζικών εμπορικών πρακτικών».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον πρέπει να μπει φραγμός στο ξεπούλημα αντί πινακίου φακής στρατηγικών υποδομών των Ευρωπαϊκών χωρών σε κινεζικά συμφέροντα όπως συμβαίνει με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO. Τέλος, πρέπει να σταματήσει επιτέλους το outsourcing που πραγματοποιούν οι Ευρωπαϊκές πολυεθνικές στην κινεζική αγορά καθώς αυτό οδηγεί σε αύξηση της ευρωπαϊκής ανεργίας».

Πολιτική

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: 22 ή 29 Μαρτίου άνοιγμα λιανεμπορίου με sms

άδωνις γεωργιάδης

Στις 22 ή το αργότερο 29 του μήνα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά.

Ο υπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών.

Ειδήσεις σήμερα 

Εξαδάκτυλος - κορωνοϊός: Το εμπόριο είναι το επόμενο βήμα

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Ποιες επιχειρήσεις θα ενισχυθούν εκτάκτως με 3.000 ευρώ (βίντεο)