Πολιτική

Ο Κεγκέρογλου για την περικοπή 60% στις συντάξεις του ΟΓΑ 

Αγρότες

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, συζητήθηκε η ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας για την περικοπή συντάξεων κατά 60% για όσους νέους συνταξιούχους ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Ο κ. Κεγκέρογλου, ξεκινώντας την ερώτηση του,  τόνισε πως σύμφωνα με το άρθρο 20 του Νόμου 4387/2016 που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους συνταξιούχους του ΟΓΑ   θα καταβάλλονται μειωμένες συντάξεις σε ποσοστό 60% για όσο χρόνο συνεχίζουν να καλλιεργούν ή να λαμβάνουν επιδότηση, όσο χαμηλό και αν είναι το εισόδημα τους.

Ο Βουλευτής, ζήτησε επιτελούς από την Κυβέρνηση  να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ειδικότερα:

α)Είναι ξεκάθαρο για τους παλιούς συνταξιούχους, με βάση τον νόμο 3863/10 θα δίνεται η δυνατότητα να καλλιεργούν χωρίς περικοπή στη σύνταξη; και
β) το ίδιο θα ισχύσει για τους νέους συνταξιούχους μέχρι 31-12-16 για τους οποίους θα εκδίδονται οι συντάξεις χωρίς περικοπές.

Τι θα γίνει όμως για τους συνταξιοδοτούμενους από 01/01/2017 και μετά;
Θα επαναδιαπραγματευθείτε κ. Υπουργέ;
Θα φέρετε νέα ρύθμιση;
Θα υπάρχει μεταβατικό διάστημα και ποιο;

Η απάντηση του κ. Πετρόπουλου δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους των αγροτών ότι ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι μετά την 01/01/2017 να εφαρμόσει τον νόμο και να περικόπτει την σύνταξη του ΟΓΑ κατά 60% όταν ο συνταξιούχος συνεχίζει να καλλιεργεί ή να παίρνει επιδότηση, ανεξαρτήτου ύψους, και γι’ αυτό  φαίνεται ότι προχώρησε σε νουθεσίες προς τους αγρότες να μεταβιβάσουν την περιουσία τους σε παιδιά και εγγόνια!!

Παρότι στην δευτερομιλία του ο Βουλευτής επέμεινε και ζήτησε να διευκρινιστεί ποιο θα είναι το μεταβατικό διάστημα, ώστε να έχουν οι αγρότες που θα συνταξιοδοτηθούν το χρόνο να προσαρμοστούν στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και στα χρονικά όρια που αυτοί θέτουν για να μην χάσουν δικαιώματα, απάντηση συγκεκριμένη δεν δόθηκε.

 

Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Με 15 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

εκλογές 2019

Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εικόνα της πρόθεσης ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% και ο 23% ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 8% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10%.

Στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος, η «ψαλίδα» είναι στις 14 μονάδες με τη ΝΔ στο 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 19 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 44% έναντι 25% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 27% απάντησε «κανέναν από τους δύο».

Στο θέμα του κορωνοϊού, η έρευνα καταγράφει σημαντική και σταθερή ενίσχυση των ποσοστών υπέρ του εμβολιασμού. Το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο φτάνει πλέον το 80%. Επιπλέον, 3 στους τέσσερις προτιμούν να το κάνουν σύντομα, παρά αργότερα.  

Σχεδόν επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown, ενώ υπέρ της άμεσης χαλάρωση των περιορισμών τοποθετείται το 24%. Για την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί κατά το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το 44% θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Για την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% αξιολογεί αρνητικά την στάση της κυβέρνησης στις πρόσφατες αποκαλύψεις με αποκορύφωμα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις δόθηκαν από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων στην κυβέρνηση και τη ΝΔ (61%) προέρχεται από ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 59%. Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ (82%) προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (78%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Boυλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις

Επικοινωνία Δένδια - Χριστοδουλίδη - Τι συζητήθηκε