Πολιτική

Νότης Μαριάς: Προκλητική στάση της Αλβανίας στο προσφυγικό

προσφυγικο

Την παράνομη και συνάμα προκλητική στάση της Αλβανίας στο προσφυγικό με το κλείσιμο των συνόρων της για τους πρόσφυγες κατήγγειλε με σειρά παρεμβάσεών του στα ΜΜΕ ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς παρότι η Ελλάδα δέχθηκε να φιλοξενήσει χιλιάδες Αλβανούς που κατέκλυσαν την πατρίδα μας στη δεκαετία του ‘90 εντούτοις τώρα η Αλβανία έχοντας μετατραπεί σε τσιράκι των Αυστριακών έκλεισε τα σύνορά της με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται χιλιάδες πρόσφυγες στην πατρίδα μας.
Η ενέργεια αυτή των Αλβανών σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπάν Κι Μούν είναι παράνομη αφού παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ζητά την επιβολή οικονομικού εμπάργκο, και κατά της Αλβανίας (όπως και κατά των Σκοπίων) προκειμένου να αναγκαστεί η αλβανική ηγεσία να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες.   

Το βίντεο/ηχητικό με σχετικές δηλώσεις του Νότη Μαριά :

 

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Πάμε για ένα κόμμα του 20%

Ανδρέας Λοβέρδος

«Αν κρίνω από όσα μου λένε στο δρόμο οι πολίτες, θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε ό,τι αφορά στην προσέλευση του κόσμου στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η διαρρύθμιση που έχουμε κάνει έχει εφορευτικές επιτροπές και οι προσερχόμενοι θα έχουν μάσκες, αντισηπτικά, δε θα μπαίνουν όλοι μαζί μέσα. Αναμένουμε συμμετοχή πάνω από 212.000 που είχαμε το 2017».

«Θα μπούμε στο δεύτερο γύρο με πρωτιά»

«Είμαι πολύ έμπειρος για να μην είμαι έτοιμος αν δεν κερδίσω. Η νίκη είναι ο βασικός μου στόχος. Την Κυριακή θα είμαστε νικητές και θα μπούμε στο δεύτερο γύρο με πρωτιά. Δεύτερος γύρος φαίνεται πως θα υπάρχει γιατί είμαστε 6 υποψήφιοι. Σε κάθε ενδεχόμενο, θα είμαι υπάκουος σε αυτά που θα πει η δημοκρατική πλειοψηφία», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος για το ενδεχόμενο να μην κερδίσει.

Αναφερόμενος στους υπόλοιπους υποψήφιους, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, οι πέντε ανταλλάξαμε και τα επιχειρήματά μας σε ένα ευπρεπέστατο διάλογο τη Δευτέρα. Είμαστε ένα σοβαρό κόμμα. Το ποιος θα υπερισχύσει θα κριθεί την Κυριακή. Αν θέλετε μία πρόβλεψη, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα το κρίνει η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία».

«Πάμε για ένα κόμμα του 20%»

«Όλα μου τα συνθήματα, έχουν γίνει συνθήματα όλων. Πάμε για ένα κόμμα του 20%, αυτή είναι η βασική επιδίωξη που είχα θέσει από την αρχή και νομίζω ότι θα πραγματοποιηθεί. Ζητάω από τους πολίτες να μου δώσουν την ευκαιρία να το κάνω», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Οι πολίτες πρέπει να συμπεριλάβουν στα κριτήριά τους αυτά που λέμε οι υποψήφιοι. Ο πρόεδρός μας πρέπει να είναι βουλευτής ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της παράταξης μέσα στη Βουλή», πρόσθεσε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεγκέρογλου: Αυτοί είναι οι λόγοι που στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER