Την Πέμπτη 16 Απριλίου. θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το κράτος δικαίου, που έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ. Όπως έγινε γνωστό από τη Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης συμφώνησε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη μετά το Πάσχα.
Η συζήτηση επρόκειτο να διεξαχθή την Παρασκευή (03/04). Η απόφαση για την αναβολή της συνεδρίασης ελήφθη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τρίτη (31/03).
Τη συζήτηση για το κράτος δικαίου και τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών, είχε ζητήσει στις 4 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ η αναβολή της είχε προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ της αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα είχε κατατεθεί από τον κ. Ανδρουλάκη στις αρχές Μαρτίου και η συζήτηση προγραμματιζόταν για την Παρασκευή (27/03), ωστόσο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ άλλαξε τον προγραμματισμό, ενώ ως επόμενη ημερομηνία εξεταζόταν η 3η Απριλίου, μέρα λήξης της προθεσμίας για την συζήτηση της ερώτησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παύλος Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας αφήσουμε την ανθρωποφαγία στην άκρη