Για ακόμα μία φορά θα περάσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου και Εποπτείας της Αγοράς για να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό για την πορεία της κρίσης που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στο Ιράν και το κύμα ακρίβειας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί και για τις τιμές, όπως διαμορφώνονται ενόψει του Πάσχα ενώ από την αρχή της κρίσης στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης, Ενέργειας, Οικονομικών).
«Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό»
Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν είναι ζήτημα ενός υπουργείου και αποτελεί, όπως και πριν την κρίση, τη νούμερο ένα προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό.
Αυτό που αναμένουν είναι σε πρώτη φάση να εφαρμοστούν τις επόμενες ημέρες τα τέσσερα έκτακτα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί σε συνέχεια των πρώτων μέτρων που ανακοινώθηκαν και αν παρατηρηθεί νέα ανάγκη να παρέμβουν, τότε θα αξιολογηθούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως.