Πολιτική

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Εσωτερικών - Ερυθρού Σταυρού

ελληνικός ερυθρός σταυρός

Την εκπαίδευση του προσωπικού του δημοσίου τομέα στην παροχή πρώτων βοηθειών προβλέπει μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε, σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), δρ. Αντώνιο Αυγερινό.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, η εκπαίδευση των υπαλλήλων του Δημοσίου θα ξεκινήσει, άμεσα, από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η συνεργασία των δύο πλευρών αποσκοπεί τόσο στην παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις (εθιμοτυπικές, συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικά γεγονότα κ.λπ.) σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και στη βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και στην ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων προσώπων.

Με αυτά τα δεδομένα, στο πλαίσιο του Μνημονίου συμφωνήθηκε πως ο Ε.Ε.Σ. θα συνδράμει και θα υποστηρίξει το ΥΠΕΣ σε 10 βασικά πεδία:

1. Στην υγειονομική κάλυψη και πρωτοβάθμια περίθαλψη σε κάθε είδους διοργανώσεις και εκδηλώσεις του υπουργείου.

2. Σε όλες τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που επιμελείται το Τμήμα Δημοσίων σχέσεων του ΥΠΕΣ, όπως σε παρελάσεις κ.λπ.

3. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε χώρους που θα υποδειχθούν από το υπουργείο.

4. Σε Αθλητικά Κέντρα και κατασκηνώσεις, για παιδιά και ενήλικες, που οργανώνει το ΥΠΕΣ.

5. Στην εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στο προσωπικό του υπουργείου και σε ελεγχόμενους από αυτό φορείς.

6. Στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που θα υποδειχθούν από το ΥΠΕΣ.

7. Στο Πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι», σε ευάλωτες κοινωνικές οικογένειες ή μεμονωμένους πολίτες, που χρήζουν βοήθειας και θα υποδειχθούν από το υπουργείο.

8. Στην παροχή, σε συνεργασία και επικοινωνία με τις υπηρεσίες του υπουργείου, έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε περιπτώσεις επιδημιών - μολυσματικών ασθενειών, π.χ. COVID-19.

9. Στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στη διαχείριση του στρες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και προσφύγων και μεταναστών.

10. Στην παροχή υγειονομικής υπηρεσίας και επισιτιστικής βοήθειας σε κρατικές δομές, που θα υποδειχθούν από το ΥΠΕΣ.

Πολιτική

Σεισμός - Ελασσόνα: Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών

δενδιας- ντι μαιο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα μετά το σεισμό που σημειώθηκε κοντά στη Λάρισα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

 

Ειδησεις σήμερα

Σεισμός Ελασσόνα: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Σεισμός - Ελασσόνα: Έντρομοι στους δρόμους οι κάτοικοι - Ζημιές σε κτίρια (βίντεο)

Σεισμός στην Ελασσόνα: Στην περιοχή ο Λιβάνιος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ