Τις δεσμεύσεις της ΝΔ για τη δραστική μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών και την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε στα γραφεία του κόμματος, με 42 προέδρους επιμελητηρίων της χώρας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου -καθώς η συνάντηση ήταν κλειστή-, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «το άθροισμα της επιβάρυνσης φόρων και εισφορών είναι σήμερα μη διαχειρίσιμο για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες».
Ο κ. Μητσοτάκης δημοσιοποίησε επίσης την πρόθεσή του να εξαγγείλει το αμέσως επόμενο διάστημα μία τολμηρή και οριστική ρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων, με κεντρικό στόχο να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες τους που ασφυκτιούν από χρέη.
Εδωσε έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας έτσι ώστε η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και προανήγγειλε ότι ο υπουργός της Ν.Δ. που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, θα έχει ως έδρα το Μαξίμου, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την εικόνα της πραγματικής οικονομίας που όπως είπε είναι «μία εικόνα ζοφερή που αδικεί τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας» και δεν έχει καμία σχέση με την «ωραιοποιημένη κατάσταση, την οποία παρουσιάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία και οι μηχανισμοί προπαγάνδας της Κυβέρνησης».
«Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας έχει χάσει τρία χρόνια αναπτυξιακής προοπτικής από τραγικές επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η πραγματική οικονομία να έχει ουσιαστικά παραλύσει και οι επιχειρήσεις να βουλιάζουν κάτω από την υπερφορολόγηση, τη γραφειοκρατία, την έλλειψη ρευστότητας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Εκτίμησε ότι οι επιχειρηματίες σήμερα αδημονούν για μια άλλη πολιτική, την οποία κατεξοχήν μπορεί να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία «η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την απλοποίηση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος στο οποίο επιχειρείτε, την τόνωση της ρευστότητας. Ετσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα κεφάλαια, τα οποία χρειάζεστε, για να μπορείτε αύριο να αναπτυχθείτε».