Πολιτική

"Μεγάλα τα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου"

κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς τo αρμόδιο Υπουργείo Υγείας ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει την αδιαφορία της Κυβέρνησης παρά τις εξαγγελίες, στα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχει μείνει το ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά λόγω της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με ανακοίνωση του κάνει λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία της Κυβέρνησης, καταγγέλλει την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο, ζητά άμεσα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ενώ αναφέρει πως οι πρόσφατες λίγες προσλήψεις δεν επαρκούν, αφού οι νέο-προσληφθέντες απλώς αναπληρώνουν τους αντίστοιχους συναδέλφους που έφυγαν για διάφορους λόγους(συνταξιοδοτήσεις-μετατάξεις κλπ).
Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι: «το υπουργείο Υγείας, η ΔΥΠΕ αλλά και η διοίκηση φαίνεται ότι έχουν βρει τη λύση στο θέμα της υποστελέχωσης όχι με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά με μπλοκάκια, επικουρικούς, με 5μήνα, με τον ΕΛΚΕ, με το να μετακινούν προσωπικό, με το να καταπατούν εργασιακά δικαιώματα, με το να δουλεύει το προσωπικό διπλοβάρδια, με το να καταργεί ειδικότητες κ.α.».
Για τα παραπάνω,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ;
Τι θα πράξετε για την ενίσχυση των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης αλλά και των Κέντρων Υγείας;

Πολιτική

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

κινημα αλλαγης

Με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγείται να γίνουν εκλογές για τη νέα ηγεσία το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η ΕΔΕΚΑΠ προτείνει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Την απόφαση θα κληθεί να επικυρώσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Επίσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε επίσης:

Να ορίσει Νομαρχιακές Επιτροπής συντονισμού - εν είδη εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα.
Να ορίσει ως αντίτιμο για την ψηφοφορία μέλους ή φίλους το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο και 1 ευρώ για τον β' γύρο.
Οσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν και την δεύτερη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους και για το Συντονιστικό Κέντρο

Ηράκλειο-σεισμός: Μεγάλη ανταπόκριση των Κρητικών για φιλοξενία σεισμόπληκτων

Σεισμός στο Ηράκλειο: 90 καταλύματα για τους πληγέντες - Επαφές Κικίλια με ξενοδόχους

ESPA BANNER