Πολιτική

Μαριάς: Mε τις διερευνητικές η κυβέρνηση τορπίλισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

νότης μαριάς

Mε τις διερευνητικές η κυβέρνηση τορπίλισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας δήλωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής και πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ 24 του Αιμίλιου Λιάτσου την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 λίγες ώρες μετά το πέρας των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι πριν από «οχτώ μήνες η ελληνική πλευρά έλεγε ότι η Τουρκία θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο προκειμένου η Ελλάδα να πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου η Τουρκία θα έθετε όλα τα θέματα».

Και συνέχισε «ευτυχώς δεν είχαμε το θερμό επεισόδιο, είχαμε όμως την επακούμβιση, είχαμε όλη αυτή τη θερμή κατάσταση εν πάσειπεριπτώσει στο Αιγαίο και φτάσαμε στις διερευνητικές επαφές όπου, από ό,τι λέγεται, η Τουρκία έθεσε αυτά τα οποία ούτως ή άλλως ήθελε να θέσει».

Πήγαμε λοιπόν σε διερευνητικές υπό την δαμόκλειο σπάθη τουcasusbelli, γεγονός απαράδεκτο, παρατήρησε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, καθώς «δεν είναι δυνατόν να προσέρχεται σε συνομιλίες μια χώρα και μάλιστα μέλος της Ευρωπαϊκή Ένωσης και η άλλη πλευρά να έχει ήδη αποφασίσει με ρήτρα του ίδιου του κοινοβουλίου του τουρκικού ότι υπάρχει casusbelli,  σε περίπτωση που ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας».

Κατόπιν ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ενώ στις 13 Ιουλίου 2020 η Ελλάδα είχε ως στρατηγική την επιβολή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας και μάλιστα στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζητούσε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ να ληφθεί απόφαση για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, την ίδια στιγμή  «αυτός ο στρατηγικός στόχος της επιβολής των κυρώσεων ουσιαστικά υπονομεύτηκε από την ίδια την Ελλάδα, διότι  την ίδια ημέρα στο Βερολίνο η κυβέρνηση έκανε μυστική συνάντηση μεταξύ Ελλάδος, Γερμανίας και Τουρκίας».

Και ο Νότης Μαριάςκατέληξε ότι μετά από συνεχείς αναβολές των κυρώσεων η Αθήνα κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπως άλλωστε ήθελαν και οι Ευρωπαίοι και κυρίως το ιερατείο των Βρυξελλών και το Βερολίνο. Άλλωστε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ήταν εκτεθειμένοι στην κοινή τους γνώμη η οποία έβλεπε με έκπληξη και αγανάκτηση την ΕΕ να μην στηρίζει και να μην εκφράζει αλληλεγγύη σε δύο μέλη της  Ένωσης, δηλαδή σε Ελλάδα και Κύπρο που αντιμετώπιζαν τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.

Επομένως «η Ελλάδα από την ώρα που πήγε σε συζητήσεις για διερευνητικές επαφές με την Τουρκία ουσιαστικά έχει τορπιλίσει και έχει αδυνατίσει τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων» τον προσεχή Μάρτιο, έκλεισε με νόημα ο Νότης Μαριάς.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: «Μπλόκο» σε πάνω από 300 κιλά κοκαΐνης (φωτο)

Μαγιορκίνης: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της κολχικίνης

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου - κορωνοϊός: Η φωτιά φούντωσε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα

Κόσμος

Πρόκληση Σοϊλού με νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας

Σουλεϊμάν Σοϊλού

Σε προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας επιχειρούν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους. Αυτή είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να ελένξουν τα σύνορα.

Και πρόσθεσε: «Όσο η Ευρώπη συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και συνεχίζει να σιωπά θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός αυτού του κακού»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν σε ...άλλο πλανήτη: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

Συνάντηση Δένδια - Χριστοδουλίδη: Συντονίζουν τις κινήσεις για το Κυπριακό