Πολιτική

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Μάχη στη κοινωνία για να πρωταγωνιστήσει το Κίνημα Αλλαγής

xristodoulakis.jpg

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι απλώς ένας οργανωτικός φορέας που δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες. Δεν δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε οργανωτικές δομές ή εκλογικά ποσοστά. Είναι ένας νέος πολιτικός φορέας που στόχο έχει να μπορέσει να εκφράσει και πάλι τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, τη διαχρονική κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης», ανέφερε ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης στην παρέμβασή του στη πρώτη συνεδρίαση τής Επιτροπής.
 
Προσέθεσε ότι ο στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει το Κίνημα Αλλαγής και αυτή τη μάχη θα πρέπει να δοθεί έξω στην κοινωνία κι ο μόνος τρόπος είναι η ενότητα. «Είναι απόλυτα κατανοητές και σεβαστές οι πιθανές διαφορετικές ιδεολογικές μας αφετηρίες, όμως αυτό είναι και το βασικό μας όπλο. Πώς μέσα από το διάλογο, μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων, θα εκφραστεί ενιαία, ο ευρύς κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Πολιτικής Οικολογίας. Πώς θα μιλήσουμε με πρόσημο προοδευτικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό, αλλά και βαθιά κοινωνικό», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.
 
«Το νέο που όλοι επιζητούμε δεν είναι τελικά θέμα ηλικιακό, είναι θέμα νοοτροπίας, μιας νοοτροπίας που αποστρέφεται το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, αλλά βασίζεται στην παραγωγή πολιτικής», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει λευκή επιταγή να διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης όπως θέλει

φώφη γεννηματά

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την συνάρτησή του με την πορεία της διαχείρισης του Ταμείου Ανάκαμψης, «χτύπησε» από τη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτήρισε τους πόρους του Ταμείου ως την μεγαλύτερη αλλά και τελευταία ευκαιρία της χώρας να ανακάμψει από την ύφεση και τα ελλείμματα και προειδοποίησε: «Δεν έχετε λευκή επιταγή να το διαχειριστείτε όπως κρίνετε. Αφορά το μέλλον της χώρας και όχι της κυβέρνησης. Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε εν κρυπτώ. Προχωράμε σε ένα ευρύ μέτωπο στην κοινωνία, μια νέα συμφωνία που να μπορεί να εγγυηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση, μια νέα αλλαγή με το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά στηλίτευσε τις επιλογές της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για απευθείας αναθέσεις που προκαλούν ανησυχία για ενδεχόμενο πάρτι συμφερόντων. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους πόρους να πάνε στις τσέπες λίγων», είπε.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο

«Η κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο. Εχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, το οποίο, όμως, δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της οικονομίας, δεν συνδέει τις επενδύσεις με την αύξηση παραγωγής και απουσιάζει κάθε αναφορά σε δημόσια νοσοκομεία και κοινωνικές πολιτικές», σημείωσε.

Κατά την τοποθέτησή της σε σχετική επερώτησή του κόμματός της, η κ. Γεννηματά, έκανε λόγο για ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και προειδοποίησε: «Δεν μπορεί να χτιστεί το μέλλον πάνω σε ερείπια. Αλλάξτε ρώτα τώρα για να μη βρεθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις με μαζικά λουκέτα και ανεργία».

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε σειρά προτάσεων μεταξύ των οποίων η ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο (με επιπλέον ελαφρύνσεις στους συνεπείς), επιδότηση 100% ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων για 6 μήνες, ενεργοποίηση παρατηρητηρίου ρευστότητας στις τράπεζες και διαχείριση κόκκινων δανείων μέσω δημιουργίας μιας bad bank, αναστολή πλειστηριασμών και πάγωμα του πτωχευτικού κώδικα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αδυναμία συμφωνίας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού