Πολιτική

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Χρειάζεται ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός εξουσίας

λεωνίδας γρηγοράκος

Θετική και αναγκαία θεωρεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη πρόταση της Φώφης Γεννηματά για εκλογές εκτιμώντας ότι «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι ζωτική ανάγκη» και όπως λέει, οι εκλογές να γίνουν… «χθες».
 Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά από τις εκλογές ο βουλευτής της ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι την επόμενη ημέρα θα την καθορίσει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του . «Αυτός θα κρίνει και θα αξιολογήσει τον βίο και τη διαδρομή του κάθε κόμματος. Χρειάζεται ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός εξουσίας που θα στηρίζεται στις ανόθευτες μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις», αναφέρει. Υποστηρίζει ότι ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή που θα συνιστά πραγματική τομή στο υπάρχον σκηνικό. «Καίρια ζητήματα καθίστανται: Ποιες πολιτικές οφείλουμε να ακολουθήσουμε; Ποιες δυνάμεις είναι διατεθειμένες να τις υπηρετήσουν με αποφασιστικότητα και σταθερότητα; Ποιες δυνάμεις τις αντιστρατεύονται; Στο ζήτημα αυτό κρίνεται και αξιολογείται το κάθε κόμμα», τονίζει .
Κατηγορεί την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πως με το στρατήγημα της «καθαρής» εξόδου, αποσκοπεί απλώς και μόνο στην πολιτική επιβίωση του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του επιδιώκοντας να κρύψουν την αλήθεια από τους πολίτες με απώτερο σκοπό την ενοχοποίηση των πολιτικών τους αντιπάλων.
Για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ο κ. Γρηγοράκος τονίζει ότι τα έχει δεχθεί και προσυπογράψει η κυβέρνηση με τον πρωτοφανή τρόπο: «Να προνομοθετεί μέτρα που υπερβαίνουν τον εκλογικό της κύκλο. Η στόχευσή της είναι προφανής. Προκειμένου, μετά την παταγώδη ήττα της, να ναρκοθετήσει τις πολιτικές εξελίξεις, καταφεύγει σε παράδοξες επιλογές».
Θεωρεί σημαντικά τα βήματα που έχουν γίνει στο Κίνημα Αλλαγής σημειώνοντας ότι η διασφάλιση ενιαίας έκφρασης είναι σύνθετη και επίμονη διαδικασία.

Πολιτική

Πάσχα - κορωνοϊός: Με υπουργική απόφαση κλείνουν οι εξαιρέσεις στις υπερτοπικές μετακινήσεις

Διόδια

«Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ  σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

Όπως είπε είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό.

«Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα», δήλωσε.

Εκκληση στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς απήθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν και υπενθύμισε είπε πως θα αποτελέσουν κίνητρο για ταξίδια μετά την έκδοση και του πράσινου πιστοποιητικού. "Είναι αδιανότητο να έχουμε αυτό το δώρο και να μην σπεύδουν όλοι να το κάνουν και οι νέοι για να κερδίσουν τη ζωή τους πίσω, είπε και υπενθύμισε πως κανείς δεν είναι άτρωτος,"είπε, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες ηλικιακές ομάδες τις επόμενες μέρες. Επιταχύνουμε τον Μάιο και τον Ιούνιο πάρα πολύ με 7ημερους εμβολιασμούς. Με βάση τις παραδόσεις η δυναμικότητα για εμβολιασμούς είναι 2,5 εκ. το Μάιο και 4 εκ. εμβολιασμούς τον Ιούνιο.

ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Μία δόση εμβολίου AstraZeneca ή Pfizer μειώνει κατά 65% τον κίνδυνο μόλυνσης

Τζανάκης για κορωνοϊό: Πρόβλεψη για 2.000 -2.200 κρούσματα μετά την Κυριακή του Θωμά

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.300 οι αστυνομικοί έλεγχοι

Για το άνοιγμα της εστίασης είπε πως έχουν γίνει πολλά για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και οι άνθρωποι του κλάδου και πως μετά το Πάσχα θα υπάρχει εξειδίκευση μέτρων.