Πολιτική

Λαφαζάνης για Ηριάννα: «Δεν υπάρχει ανεξάρτητη δημοκρατική δικαιοσύνη»

παναγιώτης Λαφαζάνης

Η απόφαση της μη αναστολής φυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι στη χώρα δεν υπάρχει ανεξάρτητη δημοκρατική δικαιοσύνη, παρά τις εξαιρετικές φωνές και στάσεις στο εσωτερικό της, όπως οι δύο δικαστές που μειοψήφισαν στην απαράδεκτη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζανης.
 
Ο γραμματέας της ΛΑΕ, καταλογίζει υποκρισία στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας, «δυστυχώς, πάνω στην απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή δικαστική απόφαση βλέπουμε να εξελίσσεται αφενός μια επιχείρηση υποκρισίας και χαμελαιοντισμού εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ένα βρώμικο παιχνίδι με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ, η οποία, στο όνομα της υπεράσπισης της Δικαιοσύνης, στηρίζει και καλύπτει την δικαστική αυθαιρεσία και τη δικαστική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα». Προσθέτει δε πως η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί στη ζωή όλο το αντιδημοκρατικό- αντισυνταγματικό πλέγμα των κατάπτυστων τρομονόμων, τους οποίους ως αντιπολίτευση στηλίτευε αλλά και συνεχώς τους "εμπλουτίζει" και τους ενισχύει στο πλαίσιο μιας ευρωενωσιακής τρομοϋστερίας, με επιδίωξη τον αυταρχισμό και αστυνομικό έλεγχο κάθε ενοχλητικής αντισυστημικής φωνής.
 
Στη γραπτή του δήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζανης καταγγέλλει τη ΝΔ ότι χειροκροτεί και ενισχύει το κράτος της καταστολής, της αυθαιρεσίας, και των αντιδημοκρατικών διώξεων, και στηρίζει τη δικαστική επίθεση ενάντια σε όσους διαμαρτύρονται και την δικαστική συγκάλυψη όλων των μεγάλων σκανδάλων που προκαλούν την κοινή γνώμη.
 
Ο γραμματέας της ΛΑΕ τονίζει επίσης «αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, αντί να κρατάει στη φυλακή για πολλά χρόνια την Ηριάννα και τον Περικλή, θα έπρεπε να είχε στείλει στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες και ποινές, και ανεξάρτητα από υψηλές θέσεις και παχιές τσέπες, όλους όσοι έχουν κατακλέψει την χώρα, έχουν πνίξει τη δημοκρατία, έχουν προδώσει το λαό και υποθηκεύσει και αποικιοποιήσει την πατρίδα μας».

Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Στους επόμενους δύο μήνες η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Την εκτίμηση ότι η διαδικασία για την εκ νέου ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) με τις ΗΠΑ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης «Center for Strategic and International Studies» στην Ουάσιγκτον, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι στόχος της νέας συμφωνίας είναι να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αμυντική συνεργασία μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, η οποία βρίσκεται ήδη σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ, υπάρχουν δύο βασικά σενάρια για τη νέα συμφωνία. Το πρώτο σχετίζεται με την επέκταση της αμερικανικής παρουσίας σε νέες τοποθεσίες, ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με την περαιτέρω βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών. Ωστόσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να υπάρξει αναβάθμιση των ήδη στρατηγικά επιλεγμένων τοποθεσιών που βρίσκονται σε λειτουργία αυτή τη στιγμή.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στη Βάση της Σούδας, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στις δύο αεροπορικές βάσεις στην Κεντρική Ελλάδα. Σχετικά με τον Κόλπο της Σούδας, ο ΥΕΘΑ σημείωσε ότι "προσφέρει το μόνο λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αεροπλανοφόρο".

Αναφερόμενος στη σημασία αυτής της νέας συμφωνίας (MDCA), ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι εδραιώνει τη στρατηγική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Ο Έλληνας υπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη σχέση δεν εδράζεται απλώς σε κάποια συγκυρία ή στην ταύτιση συμφερόντων, αλλά στις κοινές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, τις οποίες πρεσβεύουν οι δύο χώρες ως σταθεροί και αξιόπιστοι σύμμαχοι στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο σύμμαχο, στον οποίο μπορούν να στηριχθούν οι ΗΠΑ για τη προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας. Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρθηκε στο φιλόδοξο πρόγραμμα που υλοποιεί η χώρα μας για τον εκσυγχρονισμό των Ένοπλων Δυνάμεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που γίνεται στο πλαίσιο των περιορισμών που επιβάλλει η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αγορά των μαχητικών Rafale, την προμήθεια τεσσάρων νέων φρεγατών και τον εκσυγχρονισμό άλλων τεσσάρων υφιστάμενων φρεγατών. Όπως εξήγησε ο ΥΕΘΑ, η Ελλάδα επιθυμεί να συμβάλει δυναμικά στη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ, αλλά και να προβάλει μια ισχυρή αποτρεπτική ισχύ έναντι όλων εκείνων που απειλούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφιαλτική νύχτα σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας: "Βροχή" οι εκτοξεύσεις ρουκετών - βίντεο

Ο εφιάλτης επιστρέφει: Ανησυχητικές αντιδράσεις ανιχνεύονται στα έγκατα του Τσερνόμπιλ

Ροτβάιλερ κάνει τραμπολίνο και το απολαμβάνει παρέα με 3χρονη -Απολαυστικό βίντεο