Πολιτική

ΛΑΕ: Πρέπει να στηριχτεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική

λαε

Την ανάγκη να στηριχτεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική, ως εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, με κεντρικό τον ρόλο του Δημοσίου και με προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, τονίζει η Λαϊκή Ενότητα, σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τη Δέσποινα Σπανού και την Κωνσταντίνα Ναθαναηλίδου, με το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν στην αντιπροσωπεία της ΛΑΕ την κρίσιμη φάση που διανύει η ΑΤΕ Ασφαλιστική και τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί στην εταιρεία η ρευστότητα σχετικά με το ιδιοκτησιακό μέλλον της.
Ο Παν. Λαφαζάνης, αφού ευχαρίστησε το προεδρείο του Συλλόγου των εργαζομένων για την ενημέρωση, τόνισε ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική, παρά την υπονόμευση που υπέστη και υφίσταται από τις επιλογές των κυβερνήσεων και τελευταία, μετά την μεταβίβαση της, από την Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζει να είναι μια κραταιά και ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση.
Επίσης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στον αφελληνισμό της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και στο ξεπούλημα της σε ξένα χέρια, όπως η γερμανική Ergo και τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαρισθεί γρήγορα το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με την παραμονή της τελευταίας σε ελληνικά χέρια και με κεντρικό το ρόλο του ελληνικού δημοσίου στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, στην πορεία και στον προσανατολισμό της εταιρείας, ο οποίος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοινωνικός και επωφελής για τους πολίτες.

Πολιτική

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

κινημα αλλαγης

Με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγείται να γίνουν εκλογές για τη νέα ηγεσία το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η ΕΔΕΚΑΠ προτείνει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Την απόφαση θα κληθεί να επικυρώσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Επίσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε επίσης:

Να ορίσει Νομαρχιακές Επιτροπής συντονισμού - εν είδη εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα.
Να ορίσει ως αντίτιμο για την ψηφοφορία μέλους ή φίλους το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο και 1 ευρώ για τον β' γύρο.
Οσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν και την δεύτερη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους και για το Συντονιστικό Κέντρο

Ηράκλειο-σεισμός: Μεγάλη ανταπόκριση των Κρητικών για φιλοξενία σεισμόπληκτων

Σεισμός στο Ηράκλειο: 90 καταλύματα για τους πληγέντες - Επαφές Κικίλια με ξενοδόχους

ESPA BANNER