Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι εθνική ανάγκη

κουμουτσακος.jpg
 clock 11:53 | 29/06/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

«Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού ή χαλαρής ψήφου» διαμηνύει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας, Γιώργος Κουμουτσάκος προσθέτοντας ότι «η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εθνική ανάγκη, όχι κομματική επιδίωξη».

Ο κ. Κουμουτσάκος συμπληρώνει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η χώρα, την ώρα αυτή, δεν αντέχει ούτε μία μέρα κενό εξουσίας» ενώ αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως σε αυτά που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και εν γένει τις χώρες τις Ανατολικής Μεσογείου, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ δηλώνει: «Οι Έλληνες είμαστε προσηλωμένοι στην ειρήνη. Θέλουμε διάλογο αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θέλουμε συνεργασία αλλά με σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας».

Ερωτηθείς για την εξωτερική πολιτική που θα εφαρμόσει η ΝΔ εάν γίνει κυβέρνηση, ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστηρίζει: «Η ΝΔ θα εφαρμόσει μια στιβαρή, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ανοικτών οριζόντων, που θα αναβαθμίζει τη θέση μας στην ΕΕ, την ευρύτερη γειτονιά μας και την παγκόσμια κοινότητα. Μια πολιτική πατριωτική, νηφάλια, αποφασιστική και δραστήρια, που υπερασπίζεται και προάγει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Τέλος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος κληθείς να προβλέψει τη σύνθεση της επόμενης Βουλής σημειώνει με νόημα: «Για το συμφέρον της πατρίδας μας, είναι καλό να μην επιτρέψουμε να επηρεάζουν την πορεία της χώρας οι φωνές που εκφράζουν τις πιο σκοτεινές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας ή εκφραστές πολιτικής φαιδρότητας και θεωριών συνομωσίας».
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis