Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Η "κόκκινη γραμμή" της Ελλάδας για Λιβύη

Κίνημα Αλλαγής

Τις αποφάσεις της χθεσινής διεθνούς Διάσκεψης στο Βερολίνο για τη Λιβύη σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόοδος για την ακύρωση του παράνομου μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης.

«Η Ελλάδα ήταν απούσα. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη. Τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Επιβάλλεται να κινηθεί αποτελεσματικά, να διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις, να φέρει όλους και ιδιαίτερα τους εταίρους μας, προ των ευθυνών τους. Πολιτική λύση για τη Λιβύη χωρίς ακύρωση του μνημονίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

 

Πολιτική

Γεύμα εργασίας Βαρβιτσιώτη με τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης

μιλτιάδης βαρβιτσιώτης

Γεύμα εργασίας με τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρία Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς (Marija Pejčinović Buric) είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, βρέθηκαν το έργο και οι πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχει θέσει ως προτεραιότητά της την προστασία της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου σε καιρό πανδημίας.

Καθώς οι επικεφαλής των δύο θεσμών συμμετέχουν σε ειδική θεματική συζήτηση του Athens Democracy Forum με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κλίμα, Μετανάστευση», κατά τη διάρκεια του γεύματος αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις νέες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, του μεταναστευτικού και των περιορισμών των ανθρωπίνων ελευθεριών λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Σημειώνεται ότι πριν από το γεύμα εργασίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε συνοδεύσει την κ. Μπούριτς στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους όπως σημειώνεται, η γενική γραμματέας, μεταξύ άλλων, επαίνεσε το δύσκολο έργο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, υπό τις αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, ενώ τονίστηκε επίσης ότι η Ελληνική Προεδρία συμπίπτει με τον εορτασμό της 70ης επετείου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αργότερα το απόγευμα, θα ακολουθήσει συνάντηση της Μπούριτς και του κ. Βαρβιτσιώτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.